Belföld

„Minden állításomat bizonyítani tudom, többfajta bizonyítékkal is” – Magyar Péter megérkezett a főügyészségre

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Rövid sajtótájékoztatót tartott Magyar Péter, miután megérkezett a nyomozó főügyészségre a kihallgatására szerdán 10 óra előtt pár perccel. Pár tucat helyszínen lévő támogatója tapssal és „Hajrá, Péter!” kiáltással fogadta őt.

Magyar elismételte, nem kapott arra vonatkozóan információt, hogy milyen ügyben szeretnék kihallgatni, telefonon annyit mondtak neki, hogy egy korrupciós ügyben.

Reményemet tudom kifejezni, hogy a Polt-féle fideszes ügyészség abban az ügyben kíván kihallgatni, ami az egész országot érdekli, és amiről konkrétumokat mondtam már többször, nevezetesen a Völner-Schadl-ügyről

– jelentette ki, majd az összegyűlt szimpatizánsai a „Nem félünk!” rigmussal szakították őt félbe.

Szajki Bálint / 24.hu

Magyar jelezte, ha más ügyben kívánják meghallgatni, akkor jegyzőkönyvbe veteti, hogy mielőbb és sürgősen hallgassák őt meg a Völner-Schadl-ügyben is. Ha ez ma megtörténik, akkor minden rendelkezésre álló információt és bizonyítékot át fog adni az ügyészségnek.

Minden állításomat bizonyítani tudom, többfajta bizonyítékkal is

– jelentette ki.

Meghallgatása után, amint konzultált ügyvédeivel, ismét sajtótájékoztatót tart. Előfordulhat ugyanakkor, hogy az ügyészség kérésére nem hozhat majd nyilvánosságra bizonyos információkat, ezt jelezni fogja. Azt ígérte, hogy a kihallgatás után újságírói kérdésekre is válaszol majd.

Magyar kedden arról is írt közösségi oldalán, hogy a Fővárosi Nyomozó Ügyészségre a jogi képviselői, többek között Bárándy Péter, a Medgyessy-kormány volt igazságügyi minisztere kísérik el.

Szerdán reggel Facebook-posztját azzal a felütéssel kezdte: „Ez az a nap, mit az Úr rendelt.”

Meglátjuk, hogy a Polt-féle Ügyészség ma a valódi bűncselekményekkel kapcsolatos információimra kíváncsi, vagy egyelőre egy ellenem kreált ügyben akar-e kihallgatni

– írta.

Hozzátette, „ha valamiért nem jutna eszükbe a Völner-Schadl és társai ügyben kérdezni, akkor a kihallgatás végén jegyzőkönyvbe mondom, hogy kérem a tanúkénti meghallgatásomat abban az ügyben is.”

A nyilatkozatait a Facebookon élőben közvetítjük majd.

Kapcsolódó
Magyar Péter: Rogán Antal helyében keresnék egy olyan országot, ahonnan nincs kiadatás
Azt állítja, a kormány már fél évvel az ügyészségi gyanúsítás előtt tudott a Völner-ügyről, figyelmeztették is a helyettes államitkárt, hogy megfigyelés alatt áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik