Belföld

Csepeli Fidesz: Borbély Lénárd végleg elmagyarpéteresedett

MTI/Lakatos Péter
MTI/Lakatos Péter

Élesen bírálta Borbély Lénárdot az MTI-hez eljuttatott közleményében a csepeli Fidesz, a XXI. kerületi polgármester szerintük a baloldali ellenzékkel kötött szövetséget, és így indul a júniusi önkormányzati választáson.

A pártszervezet szerint

Borbély Lénárd végleg elmagyarpéteresedett, ugyanúgy a Soros által kitartott balos média sztárja lett, mint Magyar Péter.

Hozzátették: Borbély „ördögien megkomponált, irigységre, gyűlöletre alapozott hazugságokkal támadja a Fideszt és annak alelnökét, Németh Szilárdot.”

A Fidesz csepeli szervezete több sajtóorgánumot felsorolva azt írta, hogy „azok kritikátlanul, ellenőrizetlenül, sőt Borbélyból hőst, áldozatot, nagyszerű jobboldali politikust kreálva, lelkendezve közlik a polgármester hazugságait.”

Felhívták a figyelmet arra, hogy Borbély – Magyar Péterrel ellentétben – ugyan még nem támadja a kormányt, a kampányban egyelőre még csak Németh Szilárd az ellenség. Úgy fogalmaztak:

tőle reszket, nehogy a választókerületi elnök visszatérjen az önkormányzati politikába. Borbély a választók megtévesztésével fenn akarja tartani azt a látszatot, hogy ő bizony az Isten, haza, család rendíthetetlen letéteményese

– írták, megjegyezve, mindez nem véletlen, tudja ő is, hogy eddigi politikai karrierjét a Fidesznek és személyesen Németh Szilárd támogatásának köszönhette.

Közölték azt is: Borbély Lénárd és három alpolgármestere a baloldallal előre lezsírozva, közösen szavazták meg a költségvetést.

A polgármester adott a baloldalnak 1 milliárd forint közpénzt, s ők cserébe megszavazták, hogy Borbély Lénárd továbbra is minden kerületi költségvetési pénzt szabadon, ellenőrizetlenül, elszámolatlanul nyúlhasson le magán- és kampánycéljaira egyaránt – olvasható.

Úgy látják, ezzel „Csepelen is nyilvánossá vált a Borbély-Gyurcsány tengely, Borbély Lénárd és a dollárbaloldal már nemcsak a Soros-médiában fonódik össze, hanem Csepel megszállásában kifosztásában, a közpénzek szisztematikus lenyúlásában is.

Minden, eddig hazugságokkal átvert csepeli polgár, fideszes és nem fideszes világosan láthatja, hogy Borbély Lénárd és Dukán András ma már nyílt koalícióban vág neki az önkormányzati választásnak,

zárul a közlemény, noha Borbély és a momentumos Dukán egymással szemben indul a polgármester-választáson, utóbbi az ellenzéki pártok támogatásával.

Borbély korábban Németh Szilárd helyettese volt, majd 2014-ben őt váltotta a polgármesteri székben. Miután azonban összekülönböztek, Németh lényegében kizáratta az újraalapított csepeli Fideszből, a júniusi önkormányzati választáson pedig saját munkatársát, Dudás Zoltánt támogatja Borbéllyal szemben.

Kapcsolódó
A kormánysajtóban üzente meg a csepeli Fidesz a Fideszből kizárt polgármesternek, hogy békülni kéne
Németh Szilárdék a Magyar Nemzetben írták le, hogy mi az ajánlat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik