Belföld

Újjáalakult a csepeli Fidesz, a polgármester nem tagja többé

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség csepeli szervezete az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta, hogy az országos választmány elnökségének egyhangú döntése alapján újjáalakult a korábban egyhangú döntéssel feloszlatott csepeli szervezet.

Az alapszabály alapján az elfogadott ismételt tagfelvételi kérelmet benyújtók tagsági jogviszonyát folyamatosnak kell tekinteni

– emlékeztettek.

Az országos választmány elnöksége két korábbi tag, Borbély Lénárd csepeli polgármester és Ábel Attila csepeli alpolgármester ismételt tagfelvételi kérelmét nem fogadta el. Morovik Attila csepeli alpolgármester pedig ismételt tagfelvételi kérelmet be sem nyújtott, ami kilépésnek minősül.

Így ők hárman a továbbiakban nem tagjai a Fidesznek, nem képviselhetik a Fideszt, nem nyilatkozhatnak a Fidesz nevében, nem használhatják a Fidesz jelképeit, nem tagjai a Fidesz-KDNP önkormányzati frakciójának, „nem tartoznak politikai közösségünkhöz”, írták.

A tagság titkos szavazással választotta meg a csepeli szervezet elnökségét, Németh Szilárdot elnöknek, Fürcht Nórát és Szalony-Jacsó Szixtint alelnöknek. A csepeli önkormányzati Fidesz-KDNP-frakciót továbbra is Bercsik Károly vezeti, olvasható a közleményben.

Borbély Lénárd Facebook-posztjában a döntéssel kapcsolatban azt írta, a Németh Szilárd és közte fennálló vitában ő „Csepel és a csepeli emberek érdekét képviselte, és ez ide vezetett”.

Ebben a vitában a két legfontosabb kérdés a Kis-Duna-part beépítése volt, a másik a Munkásotthon megőrzése a csepeliek javára. A polgármesteri munkámat teljes erőmmel folytatom, és kizárólag Csepel érdekében járok el

– fogalmazott.

A csepeli konfliktusokról bővebben ebben a cikkünkben írtunk korábban:

Kapcsolódó
Németh Szilárd végleg leszámolhat egykori harcostársával, a csepeli polgármesterrel
A csepeli párttagság sem tudott előzetesen arról, hogy a rezsibiztos feloszlatta a helyi Fidesz-szervezetet. A kritikus helyzetben öt kormánypárti képviselő az ellenzékkel szavazott, a polgármester ellenében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik