Belföld

Márki-Zay Péter: Hajrá, Magyar Péter!

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu
A Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke felajánlotta támogatását.

Márki-Zay Péter szerint mégis lehetnek kiábrándult fideszesek, hiszen Magyar Péter rendezvénye március 15-én nagyobb tömeget vonzott, mint Orbán Viktoré. Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke Facebook-oldalán úgy vélte, Magyar Pétertől joggal tart a Fidesz és az ellenzék is, mindenkitől vihet el szavazókat, meg is kezdődött mindkét oldalon a lejáratása.

Márki-Zay Péter kitért arra, neki nem fontos, hogy ő váltsa le a NER-t, csak valaki váltsa le mielőbb.

Aki ezen munkálkodik, mindig számíthat a támogatásomra, aki ez ellen dolgozik, azt pedig kritizálom, sőt, sokakat megbotránkoztatva le is árulózom.

Hosszan írt arról, miért támogatja Magyar Péter politikai szerepvállalását. Magyarázata szerint Varga Judit volt férjének még a hithű fideszeseknek is el kell hinniük, milyen velejéig romlott a rendszer, nekik pedig érdekük, hogy minél több fideszesnek szólaljon meg a lelkiismerete.

Példának hozta Hadházy Ákost és önmagát. Bár Hadházy Ákossal együtt azt vallja, hogy a rendszer választáson nem legyőzhető, ezen kívül is van több olyan kérdés, amiben nem ért egyet Magyar Péterrel, akit nem tart messiásnak.

Márki-Zay Péter szerint

egy vértelen forradalomra van szükség, demokratikus rendszerváltásra: elszámoltatásra, sajtószabadságra, szabad választásokra. Onnantól mindenki a saját eszméit képviselheti, addig azonban csak egy ideológiánk legyen: a SZABADSÁG!

Azt írta, Magyar Péter ebben a szövetségesük, mert felgyorsíthatja  rendszer összeomlását. Ezért minden támogatását felajánlotta neki.

Kapcsolódó
EP-választás: Magyar Péternek nagyon kellene egy bejegyzett párt
Ilyenből kevesebb mint kétszáz van Magyarországon. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik