A következő élő közvetítés része Orbán az EP-választásra hangolt, Magyar Péter pártot alapít, Karácsony visszafoglalná a hazát

Magyar: Oroszország az agresszor

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Nem megkerülhető annak a kimondása, hogy ebben a konfliktusban az agresszor: Oroszország

– mondta Magyar, hangsúlyozva, hogy a területüket védő ukránok harca jogos, de nem nézhetjük el nekik a magyar kisebbség jogfosztását.

A háború kérdésében őszinte beszédre van szükség, mondta Magyar.

Nem lesz attól béke, hogy a propagandisták ezt naponta elmondják, tette hozzá, majd ráfordult a klímavédelemre. Szerinte tisztességes tájékoztatásra van szükség a helyi lakosoknak az akkumulátorgyárakról, és a legszigorúbb uniós előírásokat kell érvényesíteni.

Magyar tévesnek tartja azt az ellenzéki felfogást, hogy azon fáradoznak, hogy befagyasszák a hazánknak járó pénzeket. Ezekre a forrásokra szüksége van az országnak, de felügyelni kell az elköltésüket.  Csönd fogadja ezeket a sorokat, majd bizonytalan taps.

Magyarország és Európa nem elválaszthatók, bármilyen hibája is van az uniónak, mi ennek a klubnak vagyunk a tagjai, mondta Magyar. Ezt már jobban fogadták.

Kijelentette azt is, hogy az Orbán-kormány választáson legyőzhető. Ez akkor fog összejönni, ha feltűnik egy olyan politikai erő, amire érdemes szavazni. Magyar szerint ez talán hamarabb megtörténik, mint gondolnánk.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik