A következő élő közvetítés része Orbán az EP-választásra hangolt, Magyar Péter pártot alapít, Karácsony visszafoglalná a hazát

„Én nem szeretném többet hallani, hogy valamelyik kortársam szégyell magyarnak lenni”

Mit jelent magyarnak lenni? Nekem magyarnak lenni az az érzés, amikor külföldről minden probléma ellenére is hazavágyom Magyarországra – mondta Aschenbrenner Lili (Fridays for Future Magyarország) az ellenzéki rendezvényen.

Hozzátette, hogy mindenkinek mást jelent a magyarság, „de a közös múltunk, jelenünk és jövőnk összeköt minket, hiszen egy országban élünk. Ha van is, ami széthúz bennünket, az élhető jövőnk építésének kérdése nem lehet ilyen.”

A diákszervezetek évek óta pontosan ezért dolgoznak, folytatta, hogy hozzáadják, amit tudnak a közös jövőjükhöz.

Mert igenis fontos, hogy helyi szinten igényeinknek megfelelően alakítsuk környezetünket és társadalmunkat. És igenis jogunk van beleszólni a ma születő politikai döntésekbe, mert ezek a döntések rólunk is szólnak!

Aschenbrenner szerint fontos megélni az ünnepeinket és a szabadságunkért való küzdelemre emlékezni nem pártpolitikai kérdés.

Szajki Bálint / 24.hu

Én nem szeretném többet hallani, hogy valamelyik kortársam szégyell magyarnak lenni, hiszen kormányunk döntései nem egyenlőek a nemzettel. A nemzetünket nekünk kell formálnunk, mi vagyunk a magyarok, ti vagytok a magyarok, miénk ez az ország. És mi szeretjük ezt az országot, de ez a szeretet nem csak azt jelenti, hogy ide születtünk, ez a szeretet elfogadás, szolidaritás, és aktív cselekvés.

A diákmozgalmak célja, hogy ne kelljen létezniük, mert egy ideális társadalomban nincs szükség arra, hogy olyan alapvető dolgokért küzdjenek, mint az egyenlő esélyeket biztosító oktatás, a fenntartható jövő, a lehetőség arra, hogy beleszólhassunk a közös ügyeinkbe.

Szervezeteink hosszú távú, de eredményes munkát végeznek. A most elültetett magokból egyszer kinő majd az erdő. Ezért vagyunk ma itt, ezért leszünk itt holnap, és ezért leszünk itt egészen addig, amíg szükség van ránk.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik