Belföld

Borongós idővel fordulunk rá a hosszú hétvégére

A borongós tájakon gomolyosodik a felhőzet, máshol a napos időt követően átmenetileg erősen gomolyfelhőssé válik az ég csütörtökön a Kiderül előrejelzése szeirnt. Záporeső csak néhol fordulhat elő, az északnyugati, északi szelet kevés helyen kísérhetik élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul, késő este 2 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Előre tekintve a hosszú hétvégére, pénteken elsősorban az északi és néhol a középső tájakon ködfoltokkal indul a nap, majd napközben változóan-erősen felhős idő várható, eleinte hosszabb, délután rövidebb napos időszakokkal. Kisebb eső, zápor északkeleten, keleten fordulhat elő. A délies szél gyenge, mérsékelt marad. Hajnalban a legtöbb helyen 1 és 7 közé hűl a levegő, de néhol gyenge fagy nem kizárt. Délután 12-18 fokot mérhetünk.

Szombaton újabb front érkezhet, beborul az ég, és többfelé előfordulhat eső, zápor, néhol nyugaton zivatar. Délután, késő délután északnyugaton szakadozni kezd a felhőzet. Napközben gyenge, mérsékelt marad a szél, estétől északnyugat felől kezd erősödni. Délután 10-17 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap többfelé, hosszabb időre kisüt a nap, záporok elszórtan keleten, északkeleten alakulhatnak még ki. Élénk, erős lesz az északnyugati, északi szél. Délután 11 és 17 fok között alakulhatnak a maximumok.

Kapcsolódó
Időjárás: nem lesz fenékig tejfel a hosszú hétvége
Ügyes tervezésre és némi szerencsére is szüksége van annak, aki szabadtéri programokban gondolkodik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik