Belföld

Kutyakaját ettek a kisgyerekek, kiütésekkel teli testük széklettel, vizelettel volt szennyezett – aztán az anyjuk is lelépett

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal többgyermekes nővel szemben, aki egészen rettenetesen elhanyagolta a gyermekeit. A pokoli körülmények között élő kicsik a kutyáknak kitett ételt ették, és a legkisebb gyermek kiszáradt az ellátatlanság miatt.

A vádirat szerint a nő egy Győr-Moson-Sopron vármegyei faluban lakott férjével és a három gyermekével, továbbá egy ideig az apai nagypapával, az apa testvérének családjával és az apa korábbi kapcsolatából született kislányával.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a zsúfolt ingatlanban cigarettacsikkek voltak eldobálva, erős dohányszag terjengett, emiatt a gyermekeknél gyakran felső légúti hurutos megbetegedés volt tapasztalható.  Tavaly nyáron amikor a gyermekvédelmi dolgozók kimentek a családhoz, akkor az apa lázasan feküdt otthon. Kiderült, ezért nem ment orvoshoz, mert elfogatóparancs van ellene.

Az apát börtönbe vitték, a nő pedig ott maradt velük jövedelem nélkül, és – a hatóságok segítsége ellenére – sem tudta ellátni a gyerekeket. Az ingatlanban eluralkodott a kosz, a dohány- és vizeletszag, és tele volt léggyel a ház. A jó idő ellenére is lehúzott redőny mögött, a sötét szobában tartózkodtak a kicsik.

Testükön pelenkakiütéseket, gyulladást találtak a szakemberek. Előfordult, hogy a szomszédos szobában lakó rokonok által a kutyáknak kiadott ételt ették a gyermekek az udvaron.

– közölte az ügyészség.

Mindezek után tavaly júliusban az anya a gyermekeket hátrahagyva végleg távozott otthonról. Távozásáról nem szólt, a gyermekei kezdték el keresni őt. Ezt követően a gyermekeket először a hozzátartozók, majd – még aznap – a hatóságok látták el. A hatóságok érkezésekor a gyermekek teste vizelettel, széklettel volt szennyezett, a legkisebb, nyolc hónapos gyermek kezét és fejét lógatta, kiszáradt állapotban volt. A három rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolt  nő maximum hét és fél év börtönt kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik