Belföld

Életfogytiglant kapott putnoki férfi, aki brutálisan kivégezte riválisát, miután rajtakapta a barátnőjével

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Miskolci Törvényszék azt a férfit, aki meggyilkolta a barátnője szeretőjét Putnokon.. Az áldozaton nem segítő nő egy év felfüggesztettet kapott segítségnyújtás elmulasztása miatt.

A törvényszék közleménye szerint a néhai sértett férfi és a férfi elkövető között korábban többször alakult ki féltékenység miatti konfliktus, mivel a női vádlott mindkettőjükkel viszonyt folytatott. Az életfogytiglanra ítélt férfi 2021 novemberében egy este ittasan jelent meg a későbbi áldozata lakásánál, ahol barátnőjét kereste.

Amikor belépett a lakásba, szexuális aktusra utaló helyzetben találta a barátnőjét és a másik férfit, aki azt mondta a neki, hogy közösült a barátnőjével. A férfi előbb megütötte a nőt, majd a férfit is ütlegelni kezdte, többször megrúgta, megtaposta, majd egy késsel bántalmazta. A nő az első ütés után – bár látta, hogy a sértett veszélyben van – segítséghívás nélkül elszaladt a lakásból. A bántalmazást követően a férfi vádlott magára hagyta a sértettet, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A büntetés kiszabásakor a bíróság mindkét vádlottnál enyhítő körülményként értékelte az időmúlást, azt, hogy a férfi részben beismerte a cselekmény elkövetését, míg súlyosító körülményként vette figyelembe a vádlottak önhibából eredő ittas állapotát, továbbá a férfi büntetett előéletét. Az ítélet nem jogerős, a férfi és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik