Belföld

Varga Juditot egy belvárosi hotel bárjában fotózták le az ÁSZ elnökével

MTI
MTI

Varga Judit volt igazságügyi miniszter, aki a kegyelmi ügy miatt visszavonult a közélettől, és lemondott az országgyűlési képviselői mandátumáról, szombat este egy társaságban töltötte az időt Windisch Lászlóval, az Állami Számvevőszék elnökével – írta a 444.

Windisch Lászlóról és Varga Juditról a W Budapest ötcsillagos szálloda bárjában fénykép is készült, ahogy kéz a kézben társalognak. A lap megemlíti, hogy az ÁSZ elnökét és a Magyar Pétertől, volt férjétől tavaly elvált exminisztert nem először látják együtt. A Gulyáságyú Média beszámolója szerint január 4-én egymás mellett ültek a Zeneakadémián, ami még jóval Varga lemondása előtt történt, amikor még aktív fideszes politikus, a párt leendő EP-listavezetője volt.

A 444 szerint kormánypárti körökben is mutatkoztak már együtt a lemondás előtt, és 24.hu is úgy értesült, hogy a kapcsolat már a tavaly, az év közepén elkezdődött.

A lap kitér arra is, hogy Windischre mint az Állami Számvevőszék elnökére vonatkoznak az ÁSZ etikai szabályai is. A szervezet etikai kódexe kitér az elfogulatlanság fontosságára, ezen belül pedig kifejezetten a személyes érintettség és az érzelmek szerepére is. A kódex szerint nemcsak az anyagi érdekek, hanem érzelmek akadályozhatják az elfogulatlan munkát, márpedig az ÁSZ akkor is készített a Fideszről jelentést, amikor Varga még a párt egyik vezető arca volt. A közelmúltban pedig 520 millió forintos bírságot szabott ki az ellenzékre a számvevőszék, jelezve, hogy jó eséllyel ez még csak a kezdet a 2022-es országgyűlési választási kampánypénzeknél tapasztalt szabálytalanságok miatt.

A lap meg is kérdezte az ÁSZ-t, hogyan tartják összeegyeztethetőnek az etikai kódex rendelkezéseivel a magánéleti kapcsolatot.

Az Állami Számvevőszék elnöke sem most, sem korábban nem keverte össze a munkáját a magánéletével. Munkáját a jogszabályi előírásoknak megfelelően, részrehajlás és elfogultság nélkül végzi és végezte, összeférhetetlenségi ok sem most, sem korábban nem állt fent,

írta a szervezet, és hozzátették azt is, hogy az Állami Számvevőszék elnöke a magánéletét érintő kérdésekről sem most, sem a jövőben nem kíván nyilatkozni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik