Belföld

DK: a Momentum az ellenzék győzelmét veszélyezteti

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Nem sikerült megegyezni a közös ellenzéki jelölt személyéről Győrben, Szigetszentmiklóson és Dunakeszin. A DK ezért előválasztást kezdeményezett ezeken a településeken, azonban a Momentum ettől elzárkózik, és ezzel az ellenzék győzelmét veszélyezteti – álltja Varju László, a DK országgyűlési képviselője.

Jól ismerjük a Fidesz választási törvényét: ha az ellenzék nem egy közös jelöltet, hanem több külön jelöltet indít bárhol az önkormányzati választáson, akkor vereségre van ítélve, mert nem a többség győz, hanem a legtöbb szavazatot kapó jelölt

– mondta Varju, aki a DK nevében arra kéri a Momentumot, hogy ne csak szavakban támogassák az előválasztást, hanem a gyakorlatban is.

Ne féljenek a választók akaratától, adják az emberek kezébe a döntést

– tette hozzá.

Szigetszentmiklóson 2019-ben győzött az ellenzéki összefogás. Idén a DK, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd Kocsis Évát, a DK választókerületi elnökét támogatja, míg a Momentum Gyurcsik József szigetszentmiklósi önkormányzati képviselőt indítja.

Dunakeszin öt éve a Fidesz nyert. A polgármesteri széket a Momentum Cseresznyés Csillával, a párt helyi politikusával, a DK Tonzor Péterrel, a párt korábbi országgyűlési képviselőjelöltjével hódítaná el.

Győrben még zavarosabb a kép. Ott a helyi szinten 2019-ben és 2022-ben is veszítő, DK-s Glázer Tímea, Pintér Bence, az ugytudjuk.hu című helyi portál főmunkatársa, akit a Momentum és az LMP támogat, valamint a szexbotránya után visszatérni szándékozó, korábbi polgármester Borkai Zsolt is a Fidesz legyőzésére vállalkozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik