Belföld

Mégsem veszi át a Gábor Dénes Egyetem a Tamási Áron iskola fenntartását

Adrián Zoltán / 24.hu
A XII. kerületi Tamási Áron Általános Iskola és Gimnázum épülete.
Adrián Zoltán / 24.hu
A XII. kerületi Tamási Áron Általános Iskola és Gimnázum épülete.

Értékrendünk középpontjában a diákok érdekei állnak, ezért úgy döntöttünk, hogy a Gábor Dénes Egyetem visszalép a fenntartói jog átvételének szándékától, mivel sem a gyermekeket, sem a tanáraikat nem kívánjuk méltatlan helyzetbe hozni, a közelgő választások politikai csatározásainak kereszttűzébe állítani.

– írta az egyetem közleményben arról, hogy mégsem vennék át a Tamási Áron Általános Iskola fenntartói jogát.

A 24.hu már tegnap megírta, hogy csütörtök délután a XII. kerületi Tamási Áron Általános Iskola és Gimnáziumban tartott tanári fórumon azt jelentették be a Gábor Dénes Egyetem képviselői, hogy visszalépnek az iskola fenntartói jogának átvételétől. Akkor az egyetem még azt közölte:

Ezúton tájékoztatjuk arról, hogy a mai tantestületi ülésen nem hangzott el ilyen kijelentés a Gábor Dénes Egyetem részéről. Az intézményünk hivatalos tájékoztatási fóruma változatlanul az egyetem honlapja.

Mint ismert, múlt csütörtökön tájékoztatták a szülőket és a tanári kart, hogy átvenné egy magánegyetem a fenntartói jogokat az államtól, és felmenő rendszerben tandíjassá tennék az oktatást a népszerű iskolában. A szülők aláírásokat gyűjtöttek, a kerület vezetése is az átvétel ellen foglalt állást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik