Belföld

Beismerte tettét a két zalai férfi, akik 4 hónapja elásták ismerősüket egy szennyvíztelepen, letartóztatták őket

police.hu
police.hu

Letartóztatta a Zalaegerszegi Járásbíróság azt a két férfit, akik tavaly novemberben halálra verték a hajléktalan ismerősüket Zalaegerszegen, majd elásták a holttestét az egykori szennyvíztelep területén.

A Zalaegerszegi Törvényszék megkeresésünkre azt közölte, hogy szökés, elrejtőzés, valamint bizonyítás megnehezítésének a veszélye miatt rendelték el a két gyanúsított letartóztatását.

Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a halált okozó testi sértés bűntettével gyanúsított két férfi beismerte a bűnösségét, de a cselekvéseik mértékében vannak ellentmondások a vallomásaik között. Hozzátette, az ismeretlen helyen lévő harmadik társukat elfogatóparancs útján még keresik.

A gyanúsítás szerint 21 éves zalaegerszegi férfi és egy 32 éves környékbeli férfi,  eddig ismeretlen társával halálra verte és rugdosta a hajléktalant, majd elásták a holttestét Vízmű melletti területen. A négy hónappal ezelőtt elásott áldozat holttestét egy arra bóklászó hajléktalan találta meg pár nappal ezelőtt, aki értesítette a rendőröket.

Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával és egy hónapra letartóztatta a két gyanúsítottat. A gyanúsítottak és a védőik fellebbeztek, így a végzés nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik