Belföld

Visszaléphet a Gábor Dénes Egyetem a XII. kerületi iskola átvételétől

Adrián Zoltán / 24.hu
A XII. kerületi Tamási Áron Általános Iskola és Gimnázum épülete.
Adrián Zoltán / 24.hu
A XII. kerületi Tamási Áron Általános Iskola és Gimnázum épülete.
Az egyetem azonban cáfolja, hogy ez hangzott el a tanári fórumon.

Cikkünk frissült!

Információink szerint a csütörtök délután a XII. kerületi Tamási Áron Általános Iskola és Gimnáziumban tartott tanári fórumon azt jelentették be a Gábor Dénes Egyetem képviselői, hogy visszalépnek az iskola fenntartói jogának átvételétől. Forrásaink szerint azt is közölték: a visszalépésről szóló hivatalos bejelentést hétfőn teszik meg. A lépést azzal magyarázták, hogy az erőteljes tiltakozások miatt már nem számítanak arra, hogy a Belügyminisztérium áldását adja az átvételre, miután Pokorni Zoltán polgármester találkozott délelőtt Maruzsa Zoltán oktatási államtitkárral.

Mint ismert, múlt csütörtökön tájékoztatták a szülőket és a tanári kart, hogy átvenné egy magánegyetem a fenntartói jogokat az államtól, és felmenő rendszerben tandíjassá tennék az oktatást a népszerű iskolában. A szülők aláírásokat gyűjtöttek, a kerület vezetése is az átvétel ellen foglalt állást.

Kerestük a Gábor Dénes Egyetemet a visszalépés miatt, amint reagálnak, frissítjük a cikkünket.

Frissítünk!

A Gábor Dénes Egyetem a következőt írta nekünk a cikkünk megjelenése után: „Ezúton tájékoztatjuk arról, hogy a mai tantestületi ülésen nem hangzott el ilyen kijelentés a Gábor Dénes Egyetem részéről. Az intézményünk hivatalos tájékoztatási fóruma változatlanul az egyetem honlapja.”

Kapcsolódó
Palkovics régi üzlettársának köre veheti át a XII. kerületi állami iskolát
A Klebelsberg Központ elnöke jelenleg is ebben az iskolában tanít.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik