Belföld

Rákay Philip utasítást adott, hogy azonnal állítsák le a Navracsics Tibor elleni „alpári támadásokat”

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu
A Promenád24 többségi tulajdonosa elnézést kér a területfejlesztési minisztertől, eladja a portált, és a Lázár János-féle ménesbirtokból is kiszáll.

Navracsics Tibortól a Promenád24, szerepüket súlyosan félreértelmező kollégái helyett is elnézést kérek!

– írta lapunknak Rákay Philip, a hódmezővásárhelyi portál többségi tulajdonosa, miután arról kérdeztük, volt-e tudomása azokról a cikkekről, amelyekkel a lap az utóbbi napokban Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési minisztert is gyalázta.

A Promenád24-et helyben Lázár János propagandalapjaként emlegetik. A Navracsics elleni támadások pedig amiatt indultak, hogy a miniszter az elmúlt hetekben többször is találkozott Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterrel, az ellenzéki pártok 2022-es miniszterelnök-jelöltjével.

Szerdán aztán a Telex írta meg a Meta adataira hivatkozva, hogy a hódmezővásárhelyi portál hét nap alatt mintegy 2,2–2,5 millió forintot költött a lejárató cikkek hirdetésére. Az első cikk A buzizó polgármester és az „európai fideszes” meleg kézfogásai címmel jelent meg február közepén, majd február 24-én jött a következő Navracsics pénzt ad Márki-Zaynak címmel. Ebben az áll, hogy „Soros György tömi az egyik zsebét dollárokkal, a másikba Navracsics Tibor pakolná a forrásokat. Hazaáruló politikussal bratyizik a közigazgatási és területfejlesztési miniszter.”

Rákay azt írta, hogy ezekről a cikkekről csak a médiából értesült.

Évtizedek óta nem titok, hogy közéleti szereplőként nyíltan kiállok Orbán Viktor politikája és kormánya mellett, ebbe az őszinte szerepvállalásba egyáltalán nem fér bele, hogy egy hozzám tulajdonosként köthető vállalkozás bármilyen formában is – ráadásul ilyen alpári eszközökkel – támadja a magyar kormány bármely tagját

– közölte Rákay, hozzátéve, „nyomatékosan utasította” a cég ügyvezetőit, hogy azonnal állítsák le a hadjáratot, és „megfelelő módon szankcionálják” az abban részt vevőket.

Az egykori műsorvezető, üzletember arra is kitért, hogy az utóbbi időben más elfoglaltságai miatt keveset tudott foglalkozni a vásárhelyi portál és a rádió működésével, ezért úgy döntött, értékesíti a tulajdonrészét.

Hónapok óta tárgyalok egy befektetővel, és ez a tranzakció hamarosan célegyenesbe is ér

– írta.

Egyben bejelentette, hogy lemond a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-ben betöltött felügyelőbizottsági tagságáról, és ezt a döntését még a mai napon közli az érintettekkel. A zrt. annak a Jövő Nemzedék Földje Alapítványnak a tulajdona, amelyben Lázár János a kuratórium elnöke.

Az ügyben megkerestük Navracsics Tibort is, de ő nem akart nyilatkozni. Korábban úgy fogalmazott, kiváló kollégák Lázárral, de „jobb, hogy ha politikustársaim elkerülik Hódmezővásárhelyt a következő fél évben”. Fiala Jánosnak azt is elmondta, hogy beszélt az ügyben minisztertársával, aki „vagy nagyon pontosan megtanulta a cikkek tartalmát, vagy ráhatással bírt a tartalomra”.

Lázár és Márki-Zay jó ideje egymás ellenfelei (utóbbi 2018 elején lett a város polgármestere, amikor időközi választáson győzte le a Lázár által támogatott fideszes jelöltet, majd 2019-ben is nyerni tudott), a legutóbbi parlamenti választáson egymással szemben indultak a vásárhelyi körzetben. Lázár győzelme után azonban közösen álltak ki, hogy demonstrálják békekötésüket, ami azonban minden jel szerint nem volt tartós.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik