Belföld

„Navracsics Tibor egy hazaáruló politikussal bratyizik” – senkitől nem kér elnézést a Promenád24 szerkesztősége

MTI/Bodnár Boglárka
MTI/Bodnár Boglárka

Hiába adott utasítást Rákay Philip, a Promenád24 többségi tulajdonosa a saját portáljának, hogy azonnal állítsák le a Navracsics Tibor elleni „alpári támadásokat”, ez a jelek szerint nem ért célba.

Mint arról korábban a 24.hu is írt, a Lázár János propagandalapjaként emlegetett Promenád24 elővette Navracsicsot, mert a miniszter az elmúlt hetekben többször is találkozott Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterrel, az ellenzéki pártok 2022-es miniszterelnök-jelöltjével.

Rákay a Promenád24, szerepüket súlyosan félreértelmező kollégái helyett is elnézést kért, de a lap szerkesztőségi állásfoglalásában szerdán este azt írta, „hiszünk a vélemény szabadságában, kitartunk álláspontunk mellett, fenntartjuk az elmúlt hetekben a Navracsics Tibor és Márki-Zay Péter kapcsolatáról írt cikkeinkben foglaltakat.”

Leírták, az elmúlt hetekben több cikket jelentettek meg, melyekben kifejtették álláspontjukat, miszerint „Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester személyében egy hazaáruló politikussal bratyizik, akinek tele van a zsebe magyarmérgező Soros-dollárral, s aki nem mellesleg mocskos kampányt épít a miniszterelnök fiának buzizására. Az országos média és a politika most éppen ezen pörög és rugózik.”

Nem tettünk mást, mint tükröt tartottunk, és bemutattuk: a baloldal bukott miniszerelnök-jelöltje Orbán Viktor felakasztásáról, a kormánytagok fellógatásáról, Lázár János erőszakos haláláról delirál, a kormánypártokkal, politikusaikkal és szimpatizánsaikkal szembeni uszítás az igazi arca. Továbbra is fenntartjuk véleményünket: érthetetlen és védhetetlen, hogy Navracsics egy ilyen emberrel parolázik, vigyorog és fotózkodik: egy ilyen embert népszerűsít. Ominózus írásaink a Szerintünk rovatban jelentek meg, véleményünket tükrözik. Mi nem kérünk azokért senkitől sem elnézést, hiszünk a vélemény szabadságában, újságírói munkánkat ennek szellemében végeztük és végezzük, véleményünket semmilyen nyomásra nem változtatjuk meg

– olvasható a szerkesztőség írásában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik