Belföld

Ötméteres kaszás figurát fújtak fel az Operaház előtt

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Szerdán délután 4 órától este 10 óráig „A kultúra megmentése” címen szerveztek megmozdulást a Magyar Állami Operaház elé. A Telex tudósítása szerint a résztvevők egy több méter magas – az előzetes bejelentés alapján 5×2,5 méteres – kaszásfigurát ábrázoló bábut fújtak fel a helyszínen.

Szajki Bálint / 24.hu

Hogy miért, az nem derült ki, de a Magyar Péter posztjaiban visszatérő elemként szereplő „Ne féljetek!” üzenet volt olvasható rajta. Egy másik táblán pedig azt írták: Magyar Pétert a köztévé élő adásába. Magyart megkereste a lap, de azt felelte, nem ő szervezte az eseményt. „Ez egy provokáció, semmi közöm hozzájuk, az oldalamról is igyekszem tiltani őket” – közölte.

Szajki Bálint / 24.hu

Az eseményen néhányan vettek részt, illetve az arra járó turisták figyelték még, hogy mi történik ott.

Az Opera előtti demonstráció szervező a Telexnek azt mondta, szimpatizálnak Magyar Péterrel és azzal, hogy kiáll a korrupció ellen. A szervező ezen kívül a lap tudósítása szerint számos más ügyről is beszélt, például a magyar Informatikai Biztonsági Szabályzat elmaradottságáról, a rendőrök által használt NovaChat app problémáiról, és Gyárfás Tamásról is.

Az Operaház a hétvégén döntött úgy, hogy a Carmina Burana előadásába a büfébevételek növelése érdekében szünetet illeszt. Úgy tűnik, hogy ehhez a tüntetésnek nem sok köze van.

Kapcsolódó
Nem a büfébevételhez szokás igazítani a szünetet, de az Operának a túlélése múlhat rajta
Szakmabelieket kérdeztünk meg a színházi szünetkezelési szokásokról és a büfébevétel szempontjáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik