Belföld

Megszökött a váci emberöléssel vádolt férfi a tárgyalása előtt

Elfogatóparancsot adott ki hétfőn a Budapest Környéki Törvényszék egy emberöléssel vádolt 25 éves budapesti férfival szemben, mert megszökött a bűnügyi felügyeletből, és nem jelent meg az előkészítő ülésen – tudta meg a 24.hu. Értesüléseink szerint

ő volt az a férfi, aki 2022. október 2-án le akart nyúlni részegen a társával egy sportkocsit az egyik váci dohánybolt elől. A tulajdonos próbálta megakadályozni, hogy elvigyék a kocsiját, de a tolvajok elgázolták. Az áldozat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban meghalt.

A Pest Vármegyei Főügyészség vádirata szerint az elkövetők egy társaságban italoztak a dohánybolt előtt. Hajnali öt körül megállt a trafik előtt egy autós, majd bement vásárolni, miközben a sportkocsit járó motorral hagyta, pár méterre a két vádlottól.

A két elkövető beugrott a járműbe, és el akart hajtani vele. A kocsi gazdája ezt észrevette, kirohant az autóhoz, és próbálta az elkövetők útját állni úgy, hogy a kocsi elé lépett. A vádhatóság szerint a volánnál ülő férfi ennek ellenére gyorsított, a sértett így az autó motorháztetőjére került.

Ekkor a kocsit vezető férfi hirtelen balra, majd azután jobbra rántotta a kormányt, és felhajtott a járdaszegélyre is, ahol az autó kissé megemelkedett. Az addig kapaszkodó tulajdonos ekkor a földre zuhant a járműről. Az autót vezető elkövető ismét gázt adott, de elveszítette az uralmát a kocsi felett, és egy közeli fának, majd egy oszlopnak hajtott. Az ütközést követően mindkét tolvaj kiugrott az autóból és elmenekült.

Az áldozat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem sokkal a kórházba szállítását követően meghalt. Az autót vezető férfi a nyomozati szakban nem ismerte el, hogy meg akarta ölni a kocsi tulajdonosát. Állítása szerint csak az az ötlete támadt, hogy beüljön a kocsiba, és kipróbálja. A mellette lévő férfi pedig azt mondta, csak azért ült be a járműbe, hogy elmenjenek vele valahova.

Az ügyészség tavaly novemberben fegyházbüntetést kért az elsőrendű vádlottra nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt, míg a társára felfüggesztettet szabadságvesztést kértek jármű önkényes elvételének bűntette miatt. Úgy tudjuk, hogy az emberöléssel vádolt férfi szökött meg a bűnügyi felügyeletből.

Frissítünk!

A Budapest Környéki Törvényszék kedd délután közleményt adott ki az ügyben. Megerősítették, hogy a minősített emberöléssel vádolt elsőrendű vádlott szökésben van, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene. Azt írták, hogy a társa viszont megjelent az előkészítő ülésen, és miután váddal egyezően beismerte a bűnösségét, és lemondott a tárgyalás jogáról, ezért a bíróság ítéletet hozott az ügyében. A férfi jogerősen egy év börtönbüntetést kapott három év próbaidőre felfüggesztve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik