Belföld

Jogerősen életfogytiglant kapott a soproni férfi, aki minimum hatszor megerőszakolta és többször is teherbe ejtette a nevelt lányát

Életfogytig tartó fegyházra és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte jogerősen a Győri Ítélőtábla azt a soproni férfit, aki rendszeresen megerőszakolta és többször is teherbe ejtette a nevelt lányát, aki egyben az unokahúga is.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint az elkövető 25 év múlva bocsátható szabadlábra a leghamarabb feltételesen.

A jogerős ítélet szerint a férfi a nagybátyja és egyben a nevelő apja is volt a 2004 februárjában született lánynak. A soproni ingatlanban velük élt a lány édesanyjának korábbi kapcsolatából született további két kiskorú gyermeke is.

2018 szeptemberében a férfi megerőszakolta a tizennégy éves lányt. Veréssel fenyegette meg, ezért a tini nem mert beszélni senkinek a vele történtekről. A cselekmény következtében a lány teherbe esett, melyet egészségügyi ellátás keretében megszakítottak.

Az elkövető ezután is többször fenyegette, valamint bántalmazta nevelt lányát. 2018 decemberében, valamint 2019 júliusában legalább öt alkalommal, szintén erőszakkal kényszerítette szexuális cselekmény eltűrésére, amelynek következtében a lány ismét terhes lett. Egészségügyi ellátás keretében ezt a terhességet is megszakították.

– fogalmazott közleményében az ügyészség.

A Győri Törvényszék életfogytiglanra ítélte a férfit szexuális erőszak bűntette miatt, és végleg eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében 18 év alatti személlyel foglalkozhatna. Az ítélet ellen a férfi és a védője felmentés érdekében fellebbeztek. A táblabíróság helybenhagyta íz ízéletet, így az jogerős.

Figyelem!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található. A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik