Belföld

Nem lehet kiadni a Lázár-minisztérium új Vízparti Tervét, mert nem tükrözi a minisztérium álláspontját

MTI
MTI

Február közepén jelentették be, hogy elkészült a régi Balaton-törvényt felváltó Vízparti Terv, amelyre állítólag már nagy szükség van a tó környéki rehabilitációs tervek miatt.

A Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium a vízparti települések polgármestereinek három tájékoztató találkozót is meghirdetett a Balaton Fejlesztési Tanács közreműködésével Balatonfüreden és Keszthelyen. A meghívók szerint ezeken a rendezvényeken ismertették/ismertetik az új szabályozási koncepciót, és át is adják minden érintett település vezetőjének a saját Vízparti Tervének tervezetét.

A Szívügyünk Zamárdi Egyesület a Zamárdit érintő tervezetet próbálta meg kikérni a település vezetésétől.

A főépítész válasza szerint az ÉKM területi tervezésért és építésügyi igazgatásért felelős helyettes államtitkársága valóban megküldte szakmai egyeztetés céljából az önkormányzatnak az előkészítés alatt álló tervezetet, de azt nem adhatják ki az egyesületnek, a helyettes államtitkárság ugyanis ezt megtiltotta.

Felhívom a figyelmét, hogy az anyagok sem a kormány, sem az Építési és Közlekedési Minisztérium álláspontját nem tükrözik, és nem nyilvánosak

– áll a Vízparti Terv kísérő levelében.

Hát akkor kinek a terve, a Balaton Sound tulajdonostársaié, vagy kormányközeli vállalkozóké, vagy netán a miniszterek magánvéleménye?

– tette fel a kérdést az egyesület, szerintük nonszensz, hogy a minisztérium küld egy Balaton-partról szóló tervezetet a Balaton-parti önkormányzatoknak, de a tervezet nem az ő, és nem a kormány véleményét tükrözi.

A 24.hu megkereste a minisztériumot, hogy megtudjuk, miként lehetséges, hogy a kiküldött tervezet még a minisztérium álláspontját sem tükrözi, választ azonban egyelőre nem kaptunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik