Belföld

Skrabski Fruzsina: Novák Katalin üstökösként tér vissza

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu
Tanácsadója végig kitartott a volt köztársasági elnök mellett.

Novák Katalin lemondása óta csak Facebook-oldalán gratulált utódjának, Sulyok Tamásnak, de nyilvános eseményen nem jelent meg. A volt államfő tanácsadói stábját erősítő Skrabski Fruzsina a Blikknek azt mondta,

Katalin hozott egy döntést, ami hibásnak bizonyult. Pedig egy végtelenül tisztességes, becsületes ember, aki tudomásom szerint abban a tudatban döntött, hogy egy olyan embernek ad kegyelmet, aki valójában nem bűnös. Sajnálom, hogy így alakult, és ez a döntés ilyen következményekhez vezetett. Magyarország hatalmasat veszít a hiányával, ma a közéletben nagyon kevesen képesek arra, hogy úgy szólítsák meg az embereket, ahogy ő tette.

Szerinte a volt államfő „diplomáciai zsenijét” mutatja, hogy személyesen is jó viszonyba került Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel, Rumen Radev bolgár elnökkel, s még Elon Musk is fogadta.

Skrabski Fruzsina tudja jól, hogy Novák Katalin a kegyelmi botrány után

megrázza magát és újult erővel, üstökösként tér majd vissza. Mert egy nagyon erős, életszerető nő. Talán még nem jött el az ideje, de én nagyon várom, hogy visszatérjen.

A Három királyfi, három királylány alapítvány kuratóriumi elnökeként már hívta is magukhoz Novák Katalint.

A politika rideg világ, ezt sajnos tapasztalhatta, a civil élet azonban sokkal szabadabb és örömtelibb

– tette hozzá Skrabski Fruzsina, aki korábban arra buzdított, hogy mindenki írjon a képviselőjének, hogy az Országgyűlés ne fogadja el Novák Katalin lemondását. Korábban az Index írt arról, hogy információi szerint a Fidesz akár már 2026-ban visszavárná a közéletbe Novák Katalint, akinek a lemondását Orbán Viktor  helyesnek, de Magyarország számára nagy veszteségként értékelte.

A csütörtöki Hivatalos Értesítőben a KSH közzétette, hogy 2023-ban a havi bruttó átlagkereset 589 114 forint volt. Mindez azért fontos, mert a képviselői fizetésekhez hasonlóan, lemondása ellenére, ez alapján emelkedik Novák Katalin fizetése is, amit élete végéig kap.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik