Belföld

Feladta magát az Europol toplistáján szereplő Cs. András, Bagaméri még szökésben van a hipermodern drogtermesztő banda tagjai közül

police.hu
police.hu

Feladta magát az Europol körözési toplistáján szereplő kábítószer-kereskedő bűnszervezet egyik tagja, Cs. András. A kecskeméti születésű férfi két évvel ezelőtt került be Európa 54 legkeresettebb bűnözője közé. Ez azt jelenti, hogy már csak Bagaméri Tamás nincs meg a nem mindennapi bűnszervezet tagjai közül.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a gyanú szerint V. Sándor István és társai 2020-ban és 2021-ben előbb Kecelen, majd Kecskemét külterületén mintegy 300 milliós beruházással egy hipermodern drogtermesztő üzemet hoztak létre.

A Most Wanted listán lévő korábbi adatok szerint a beltéri ültetvényeket távirányítású öntözőrendszerrel, világítással és szellőzőrendszerrel látták el. A termeléshez szükséges magas villamosenergia-fogyasztás elfedésére pedig nagy értékű ipari generátorokat használtak

Az üzemet 2021 májusában számolták fel, és az ügyben 165 kiló kábítószert (marihuána és kokain) foglaltak le, és több mint 380 millió forintnyi vagyont foglaltak le a banda tagjaitól.

A nyomozóknak akkor a bűnszervezet mind a hét tagját sikerült azonosítaniuk. Közülük kettőt rövid időn belül Magyarországon el is fogtak, míg a szökésben lévő öt tag ellen európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki drogkereskedelem miatt.

A bűnszervezet öt tagja tavaly októberben bekerült az EUROPOL Game Over elnevezésű médiakampányába, a legkeresettebb 54 európai bűnöző közé. Ez azért volt egyedülálló, mert korábban még soha nem volt példa arra, hogy Magyarországról egyszerre  és egy időben öt körözött is szerepeljen a Most Wanted listán. A banda tagjai ellen idén tavasszal emeltek vádat.

police.hu

V. Sándor István és társai Spanyolországba menekültek, és éveken át bujkáltak külföldi álneveken. Illegális tevékenységüket azonban ekkor sem adták fel. A gyanú szerint rejtőzködésük alatt 2022 tavaszától több magyar állampolgár bevonásával kamionokba rejtve csempészték be hazánkba a drogot.

police.hu

2022 májusban aztán olyan információk merültek fel, hogy V. Sándor István és társai a híres spanyol Costa Blanca tengerparti üdülőterületen rejtőzhetnek, ezért nemzetközi akciót szerveztek az elfogásukra, amely sikerrel is zárult. Július 19-ére. Alicante tartományban, Calp településen sikerült elfogni Magyarország három legkeresettebb körözöttjét: V. Sándor István és V. Roland budapesti, valamint K. Erik Tibor algyői lakosokat.

Euro Most Wanted

A budapesti születésű Bagaméri Tamás viszont még mindig szökésben van. Őt azzal gyanúsítják, hogy részt vett a 300 milliós ültetvények építési és művelési tevékenységében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik