Belföld

Budapesti sajtótájékoztatóján szúrt oda a Wizz Airnek a Ryanair vezére

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Hat új útvonalat indít Magyarországról a nyárra a Ryanair, és több útvonalon növeli a járatok számát, jelentette be a légitársaság vezérigazgatója, Michael O’Leary mai budapesti sajtótájékoztatóján, majd beleállt a Wizz Airbe és a kormányba is.

A Portfolio beszámolója szerint a cégvezető kiemelte, hogy a Magyarországon bevezetett pótadó okozta károk ellenére a Ryanair elkötelezett Magyarország mellett. Idei nyári menetrendjében hat új útvonallal jelentkezik, Frankfurt, Faro, Milánó, Szkíathosz, Trieszt és Tirana irányába, 20 útvonalon pedig sűríti a nyári járatait, többek között Alicante, Bari és Róma felé. Idén nyáron összesen 66 útvonalat kínál Budapestről a Ryanair, tette hozzá.

O’Leary elmondta, 2024-ben ötmillió utast szállíthat a Ryanair a magyar piacon, ami 22 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest, és két új Boeing 373-as gépet hoznak a budapesti bázisra, ezzel tízre nő az itt állomásozó gépek száma.

Michael O’Leary hozzátette, hogy 2024-ben a Ryanair lekörözi a Wizz Airt a budapesti piacon, és Magyarország legnagyobb légitársasága lesz. A cégvezér nem kímélte a versenytársat, prezentációjában kiemelte, hogy

a Wizz Air magasabb költségekkel üzemel, útvonalakat szüntet meg Budapesten, Airbusokat tart a földön, piaci részesedést veszít, például Olaszországban, Lengyelországban és Magyarországon, és visszavonul a Ryanair fő piacairól, és új piacokat próbál találni, ahol nincs jelen a Ryanair.

Az ír diszkont légitársaság vezére ismét felszólalt a légitársaságokat sújtó magyar „környezetvédelmi adó” ellen, ami szerinte rontja a versenyképességet, magasabb árakat eredményez, negatív hatással van a forgalomnövekedésre, és korlátozza az utasok lehetőségeit, olvasható a cikkben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik