Belföld

Vallott a pszichiátriai betegeket megverő, és megrugdosó borsodi csonttörő

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt állítja bíróság elé a Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészég azt a férfit, aki másfél évvel ezelőtt pszichiátriai betegeket bántalmazott.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint az elkövető egymást követő napokon az egyik sörözőnél behívta az utcáról az udvarra a helyi pszichiátriai otthonban ápolt férfiakat és rájuk támadt. Egyiküket átkarolta, majd megszorította a nyakát, megpofozta és combon rúgta. A férfi a bántalmazástól földre esett, majd pedig szemüvegét is hátrahagyva elmenekült.

Másnap este az elkövető az utcán összetalálkozott egy szintén a gondozóotthonban ápolt férfival, akit az úttestre lökött, és a földön fekvő áldozatát többször megrúgta és megtaposta. A megvert férfi súlyos állcsont-, és járomcsonttörés sérüléseket szenvedett.

Jogg Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség  helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a férfi csak részben ismerte el a bűnösségét

Az első esetben azt mondta, hogy a férfi cigarettát, vagy pénzt kért tőle. Állítása szerint ő elfordult tőle, a másik férfi pedig pofon ütötte őt, s ekkor ő is pofon ütötte a másik férfit. A másik esetben elismerte a vádlott, hogy ő verte meg a pszichiátriai beteget, de nem tudja, miért tette, és nagyon sajnálja a történteket

– mondta lapunknak az ügyész.

Az ügyészség börtönbüntetést és közügyektől eltiltást kért az elkövetőre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik