Belföld

Blikk: Novák Katalin kegyelme a rokonait is megosztotta

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu
Moldova György özvegye szerint családjukban sokan elfordultak a lemondott államfőtől.

Palotás Katalin a Blikknek beszélt a Novák Katalin körüli botrányról, illetve arról, mennyire felháborította az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárából származó írás, amely azt sugallja, Moldova György témát lopott.

Szégyen és gyalázat, hogy valaki vagy valakik Gyuri halála után ilyen történettel állnak elő.

Az özvegy emlékeztetett rá, több mint húsz évig volt Moldova György munkatársa, megbeszéltek mindent, ismerte munkamódszereit. Hivatalosan aligha tud bármit tenni a sejtetés ellen, de nem is akar, méltatlannak tartaná Moldova György életművéhez.

Palotás Katalint felkavarta az is, ami rokonával, Novák Katalinnal történt.

Óriásit csalódtam Novák Katiban.

Nem érti, hogy volt képes kegyelmet adni egy ilyen ocsmány ügy jogosan elítélt szereplőjének.  Szerinte ez csalódás azoknak is, akik igazi államfőt láttak benne.

Kati pontosan tudja, mi a véleményem az általa is szolgált rendszerről. Ezt mindig tiszteletben tartotta.

Lemondása óta nem beszéltek, de a családjukban is sokan elfordultak Novák Katalintól, akinek a döntésében Palotás Katalin óriási szerepet tulajdonít Balog Zoltánnak.

Moldova György özvegye hamarosan beköltözik egy öregek otthonába, amit Iványi Gábornak köszönhet. Szerinte nélküle esélye se lett volna bejutni. Több mint tíz éve segíti Iványit és egyházát, azt mondja, nála tisztább embert nem ismer.

A Népszavának egy fővárosi lelkész azt mondta, nem zárja ki, hogy Novák Katalinnak és Varga Juditnak nem kellett volna lemondania, ha ezt idejében megteszi Balog Zoltán.

Kapcsolódó
Népszava: Balog Zoltán megosztotta a reformátusokat
A lelkészek véleménye teljesen megoszlik a püspökről. A legtöbben hárítanak. Aki beszél, csak névtelenül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik