Belföld

Gyurcsány Varju László elmarasztalásáról: Lacinak az a bűne, hogy nem engedte megveretni magát a TV-székházban

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Becstelen, tisztességtelen ítéletben büntette meg a bíróság Varju Lacit

– így reagált Gyurcsány Ferenc arra, hogy csütörtökön a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon is elmarasztalta a DK országgyűlési képviselőjét, Varju Lászlót az öt évvel ezelőtti, MTVA-székházban történt dulakodás miatt. A képviselő 900 ezer forintos pénzbüntetést kapott.

„Lacinak az a bűne, hogy nem engedte megveretni magát a TV-székházban. Gyalázatos!” – kommentálta az ítéletet a DK elnöke, egyúttal kijelentette azt is, hogy „egyszer majd tanúként meghallgatunk mindenkit, akik Orbán törvénytelen rendszerének szolgálatába szegődtek”.

A bírósági tárgyalást követően Varju sajtótájékoztatót tartott, ahol bejelentette, hogy fellebbez a szerinte törvénysértő határozat ellen. Egyúttal fogadkozott, hogy a végsőkig küzdeni fog az igazáért.

Az ítélet kapcsán megszólalt Donáth Anna is. A Momentum elnök a közelmúltban többször is éles kritikát fogalmazott meg a DK irányába, a kormányváltás gátjának és a hazugság kulturájának folytatójaként azonosítva a pártot. Most ellenben támogató hangot ütött meg, bejegyzésében kafkai jelzővel illette a bírósági tárgyalást.

Varju Lászlót garázdaságért és testi sértésért elítélte a bíróság, mert a parlamenti képviselő megszorította egy biztonsági őr vádliját. A valóság ezzel szemben az, hogy Varju Lászlót egy csapat biztonsági őr leteperte és bántalmazta, miközben a munkáját végezte

– írta Donáth, aki egyúttal megüzente, hogy minden szolidaritása Varjué, akit ő is fellebbezésre bíztatott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik