Belföld

Gyermekvédelemről tanít a Pázmányon a bicskei pedofil igazgatót mentegető Csókay László

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen tart négy gyermekvédelemmel kapcsolatos kurzust is Csókay László, aki a Tarlós-korszakban a bicskei gyermekotthont fenntartó fővárosi önkormányzat gyermekvédelmi osztályának vezetője volt – vette észre a 444.hu.

Ez az a Csókay László, aki a Népszavában csütörtökön megjelentek szerint úgy nyilatkozott a bicskei gyermekotthon pedofília miatt elítélt volt igazgatójáróról, V. Jánosról, hogy továbbra is úgy gondolja:

szakmailag értett a gyermekvédelemhez, a gyermekotthoni neveléshez, jól tudott bánni a gyerekekkel, jól tudta irányítani a rábízott intézményt.

Szerinte az viszont más kérdés, hogy valaki személyiségében milyenné válik. „Nyilvánvalóan akkor kezd ez fontossá válni, amikor a személyiség defektusa elkezdi érinteni a szakmai tevékenységét” – fogalmazott a gyermekvédelmi szakember.

Az egyetem honlapja szerint Csókay négy órát is tart tanárszakosoknak:

  • Bevezetés a gyermekvédelembe
  • Óvodai és iskolai szociális munka
  • Észlelő- és jelzőrendszer a gyermekvédelemben
  • A gyermekjóléti alapellátás rendszere

A honlapon a tantárgyfelelőseként Csókay Lászlót tüntetik fel, de szintén a honlapról letölthető kurzusleírásban Barcsák Mariannát jelölik meg tantárgyfelelősnek, Csókayt pedig „tantárgy oktatásába bevont oktatónak”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik