Belföld

219 millió forint jött össze a tüntetés óta a bántalmazott fiatalok lakhatására

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Összegyűjtöttük, leszámoltuk, bevittük a bankba. Egy dolog maradt: hálásan köszönjük nektek! – írta Osváth Zsolt, a ZSHOWtime YouTube-csatorna házigazdája csütörtök reggel Instagram-oldalán. A posztból kiderült: összesen 219 206 539 forint jött össze a pénteki tüntetésen indított gyűjtésre.

A közösségi adománygyűjtés egy egykori bántalmazott, jelenleg hajléktalanságban élő fiatal érdekében indult, akinek a lakhatását kívánták megoldani a szervezők az Utcáról Lakásba Egyesület közreműködésével.

A közösségi adománygyűjtés vasárnap estig tartott. A 25 milliós célösszeg egyébként a szervezők szerint alig egy óra alatt összegyűlt a péntek esti tüntetés támogatónak adományaiból.

A bankszámlaszám nem szűnik meg, ahogy az érzés sem, amit ezzel okoztatok, amivel töltődünk azóta is! Mi kilencen ehhez kevesek lettünk volna, de ti megmutattátok, hogy mekkora ereje van az összefogásnak!

– írta a posztban Osváth Zsolt.

Kapcsolódó
Osváth Zsolt: A tartalomgyártók még nem érték el a céljukat a tüntetéssel
A pénteki tüntetést meghirdető tartalomgyártók nagyobb sikert értek el, mint amire előzetesen számítottak. Osváth Zsolt szerint az érintett influenszerek érzik a felelősséget, ami a közéleti szerepvállalással jár, egyelőre azonban nem tudják, hogy pontosan mi lesz a következő lépésük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik