Belföld

„Én biztos, nem hívok hozzád mentőt” – mondta erősen vérző exének a késekkel hadonászó nő

Jogerősen két év börtönbüntetésre ítélte a Szolnoki Törvényszék azt a szajoli asszonyt, aki véletlenül megvágta a  volt párját, amikor késekkel hadonászott, majd az erősen vérző férfi kérésére sem hívott mentőt.

Tóvizi Ádám Péter, a Szolnoki Törvényszék szóvivője a lapunknak küldött közleményében azt írta, hogy a 49 éves nő a korábbi elítélésének próbaideje alatt követte el a bűncselekményt, ezért a kétrendbeli kifosztásért jogerősen kiszabott két éves börtönbüntetését is le kell töltenie.

A nő és a volt élettársa a férfi szajoli házában veszekedtek, amikor az asszony hirtelen elővett két konyhakést a táskájából, és azokat a hegyükkel maga felé fordítva azzal fenyegette a volt párját, hogy öngyilkos lesz. A férfi megpróbálta ezt megakadályozni, és elvenni tőle a késeket, de a nő ekkor azokat felé fordította.

A dulakodás közben mindketten a földre estek, miközben az asszony egyensúlyát elveszítve a jobb kezében tartott késsel, hadonászó mozdulatot tett, amibe a férfi belecsúszott. A kés mély sebet ejtett a lábán, ami erősen vérzett, ezért arra kérte volt párját, hogy azonnal hívjon mentőt. A nő látta, hogy a férfi súlyosan megsérült, de nem hívott mentőt, azt mondta „én biztos nem”, majd kiszaladt a házból.

– közölte a szóvivő.

A férfinak végül sikerült kijutnia a házból, egy szomszédja meghallotta a segélykiáltásait, és mentőt hívott hozzá. A férfi nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, és utóbb meg kellett operálni. A Szolnoki Járásbíróság két év börtönre ítélte a nőt, és elrendelte a korábbi két éves börtönbüntetését is.

Az asszony és védője azonban elsősorban felmentésért, másodsorban  eltérő jogi minősítés, harmadsorban a kiszabott büntetés enyhítése érdekében fellebbezett. A Szolnoki Törvényszék lényegében helybenhagyta a korábbi ítéletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik