Belföld

Bilincsben vitték el lakásából a NAV nyomozói Iványi Gábor egyházának gazdasági igazgatóját

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

„A mai napon, 2024. február 20-án, reggel 6.00 órakor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói háromórás házkutatás után, magánlakásáról bilincsben elvitték Békéscsabára Ónodi István lelkészt, az egyház és intézményei gazdasági hivatalának vezetőjét – tájékoztatta a hvg.hu-t Iványi Gábor a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnöke.

A cikk szerint Ónodi az eljárás közben és után nem telefonálhatott, készülékét elvették. Kérdésre, hogy mi a vád, azt válaszolták, hogy vád nincsen, nyomozás zajlik. Később ezt azzal egészítették ki a feleség számára, hogy „gazdasági bűncselekmény megalapozott gyanúja” miatt zajlik az eljárás.

A közlemény szerint ez a lépés egy nappal előzi meg az egyház rendes évi országos közgyűlését (zsinatát), és napra csaknem pontosan két évvel követi azt, hogy (2022. február 21-én) a NAV fegyveresei váratlanul ellepték az egyház központját és gazdasági hivatalát

Nemrég mi is beszámoltunk arról, hogy 718 millió forint felajánlást kapott Iványi Gábor egyháza, így ki tudták fizetni az elmaradt béreket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik