Belföld

Így változik a közlekedés a Hősök terére szervezett tüntetés miatt

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Odakint most szörnyek járnak – kiállás az áldozatokért, gyerekekért, az egészséges társadalomért címmel civil tüntetés lesz péntek este Budapesten az elmúlt hetekben kialakult pedofilbotrány miatt. A demonstráció okán lezárják a Hősök terét, a Kós Károly sétányt és az Állatkerti körutat 18 órától várhatóan 19.30-ig. A résztvevők létszámától függően szakaszosan lezárhatják a Dózsa György utat és az Andrássy utat is – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

A Dózsa György út lezárása esetén a 20E autóbusz módosított útvonalon jár: nem érinti a Hősök tere megállót, helyette a 70-es trolibusz Olof Palme sétány és a 901-es busz Kacsóh Pongrác út megállóiban áll meg.

A 30-as, 30A, a 75-ös, 79-es és a 230-as járatok a Hermina út felé terelve közlekednek: a Hősök tere, a Benczúr utca és a Damjanich utca-Dózsa György út megállók helyett a 70-es és a 72-es trolibuszok érintett megállóiban állnak meg. Az Andrássy út lezárása esetén a 105-ös és a 210-es autóbusz a Bajza utca és a Hősök tere helyett a 72-es trolibusz Bajza utca-Rippl Rónai utca és a Honvédkórház megállóiban áll meg.

A tüntetést hazai hírességek, zenészek, művészek, tartalomgyártók szervezik, a demonstráció Facebook-eseményében úgy határozták meg a miérteket: „Elegünk van. Oldalaktól függetlenül fontosnak tartjuk, hogy civil emberként felemeljük a hangunkat az áldozatok védelme, az átláthatóság, az emberi tisztesség és az őszinte társadalmi párbeszéd érdekében. Elkeseredettek vagyunk”. A kezdeményezéshez több tucat másik személy mellett csatlakozott Azariah, Osváth Zsolt, Krúbi, Gálvölgyi János, Pottyondy Edina és Tóth Bettina, egykori megafonos influenszer is. Curtis viszont – Osváth Zsolt szerintvisszamondta a részvételt, ahogy később Tóth Gabi is kifejtette, miért nem vesz részt a tüntetésen.

Kapcsolódó
Kapcsolódó
A Hősök terén tartanak tüntetést pénteken, a szervezők közt Azahriah, Pottyondy Edina és Osváth Zsolt
Az online tartalomgyártókból álló szervezők azt írják, elegük van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik