Belföld

Egy szót sem szól a brutális gyilkossággal gyanúsított K. Richárd

police.hu
police.hu

Meghosszabbították annak a 30 éves K. Richárdnak a letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy brutálisan meggyilkolta a korábban eltűntként keresett 29 éves M. Györgyöt Gyálon – tudta meg a 24.hu

Nisóczi József Levente, a Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyben eljáró nyomozási bíró április harmadikáig hosszabbította meg a bűncselekménnyel gyanúsított férfi letartóztatását.

M. György eltűnését még a testvére jelentette be november végén. Elmondta, hogy a testvére előző nap elment hazulról, és azóta sem tudja hol van, a telefonja ki van kapcsolva, és a Mercedes típusú kocsija sincs meg. Kiderült, hogy a férfi egészen brutális rablógyilkosság áldozata lett.

A gyanúsítás szerint K. Richárd megkérte M. Györgyöt, hogy vigye el Gyálra a nagyszüleihez. Itt rátámadt az áldozatára, és legalább tizenöt alkalommal megszúrta, majd a gyilkosság után elrejtette a holttestet, és az áldozat kocsiját is.

A bűncselekménnyel gyanúsított budapesti férfit egy Tűzoltó utcai lakásban fogták el, az áldozat fóliával letakart Mercijét és holttestét pedig egy gyáli ingatlanban, illetve egy melléképületben találták meg.

A rendőrség korábban emberöléssel gyanúsította meg K.Richárdot, de mostanra súlyosítottak a minősítésen, és most már többszörösen minősülő emberölés miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével gyanúsították meg a férfit a folytatólagos kihallgatása során, de továbbra sem tett vallomást

– mondta az ügyész.

Ha megáll a többszörösen minősülő emberölé a későbbi eljárás során, akkor K. Richárd akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik