Belföld

Legalább 15 késszúrással végeztek Gyálon az eltűnt budapesti M. Györggyel, letartóztatták az ismerősét

police.hu
police.hu

Letartóztatták azt a 30 éves budapesti férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy meggyilkolta az eltűntként keresett 29 éves  M. Györgyöt Gyálon. Értesüléseink szerint a támadó több mint egy tucat szúrással végzett az áldozatával.

Nisóczi József Levente, a Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyészség szökés, elrejtőzés, bizonyítás megnehezítésének veszélye, és bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását, amit az ügyben eljáró nyomozási bíró el is rendelt.

M. György testvére csütörtökön jelentette be a hozzátartozója eltűnését a IX. kerületi kapitányságon. Elmondta, hogy a testvére előző nap elment hazulról, és azóta sem tudja hol van, a telefonja ki van kapcsolva, és a Mercedes típusú kocsija sincs meg.

Kiderült, hogy M. György brutális gyilkosság áldozata lett. A bűncselekménnyel gyanúsított férfit egy Tűzoltó utcai lakásban fogták el, az áldozat kocsiját és holttestét pedig egy gyáli ingatlanban, illetve egy disznóólból kialakított melléképületben találták meg.

Az ügyész a bűncselekmény részleteivel kapcsolatos kérdésünkre azt mondta, hogy a gyanúsított és a sértett ismerte egymást.

A gyanúsítás szerint az elkövető megkérte a sértettet, hogy vigye el Gyálra a nagyszüleihez. Itt szóváltásba keveredtek egy korábbi elszámolási vita miatt, és a gyanúsított legalább tizenöt alkalommal megszúrta az áldozatát, majd a cselekménye után elrejtette a holttestet és a sértett kocsiját is

– mondta az ügyész, hozzátéve, több elfogatóparancs is érvényben volt a gyanúsítottal szemben más ügyek miatt.

A brutális emberöléssel gyanúsított férfi megtagadta a vallomást a gyanúsítotti és bírósági kihallgatása során. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával és letartóztatta a budapesti férfit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik