Belföld

Letartóztatták az ötgyermekes férfit, aki halálra verte a párját, majd otthagyta a gyerekeit a holttesttel

Letartóztatta a Nyíregyházi Járásbíróság azt a férfit, aki három héttel ezelőtt halálra verte az élettársát, majd otthon hagyta az öt gyermekét a holttesttel, s napokra elment hazulról.

A nyíregyházi Törvényszék tájékoztatása szerint M.Zoltán olyan súlyosan bántalmazta január 18-a és 20-a között élettársát a nyíregyházi lakásukban, hogy a nő a helyszínen meghalt. Másnap a férfi bejelentést tett a helyi rendőrségen, hogy eltűnt a párja.

A gyanúsított és az asszony öt kiskorú gyermeket neveltek a közös ingatlanban, akik közül a tizennégy éves fiúgyermek január 20-án az éjjeli órákban a nagynénjén keresztül kért segítséget a Segélyhívó Központtól, mert nem tudták felébreszteni az édesanyjukat. A kiérkező mentők már csak a nő halálát tudták megállapítani.

Az elsőfokú bíróság bűnügyi felügyeletbe helyezte a férfit. M. Zoltán azonban elhagyta azt a lakást, ahol a bűncselekmény történt, s először először a bíróság előtt nem ismert lakcímre távozott, majd jelenleg a nyíregyházi kórházban tartózkodik rehabilitáción.

Ezért a kiskorú gyerekekről sem gondoskodik. Kiderült, hogy a férfival szemben másik büntetőeljárás is van folyamatban. A megváltozott körülményekre tekintettel, továbbá figyelemmel a nyomozás kezdeti állására, a gyanúsított tanúkhoz fűződő közeli viszonyára a bíróság szerint fennáll a veszélye annak, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, vagy elrejtőzne a hatóságok elől, vagy megpróbálná befolyásolni a tanúkat. Mindezek miatt a másodfokú bíróság elrendelte a férfi egy hónapos letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik