Belföld

Élettársa verhette agyon az eltűntként bejelentett ötgyermekes nyíregyházi anyát

Bűnügyi felügyeletbe helyezte a Nyíregyházi Járásbíróság azt az ötgyermekes helyi férfit, akit azzal akit azzal gyanúsít az ügyészség, hogy halálra verte az élettársát.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint M. Zoltán a bűncselekmény után elment hazulról, az elhunyt élettársát pedig a szobában hagyta, és több napig haza sem ment. Ilyen körülmények között hagyta felügyelet nélkül az üt gyermekét.

A Nyíregyházi Törvényszék közleménye szerint a férfi engedély nélkül nem hagyhatja el Nyíregyháza közigazgatási területét, és hetente köteles jelentkezni az illetékes kapitányságon.

A megalapozott gyanú szerint M.Z. olyan súlyosan bántalmazta január 18-a és 20-a között a nyíregyházi lakásukban a párját, hogy a nő a helyszínen belehalt sérüléseibe. Másnap a férfi azt a valótlan bejelentést tette a helyi kapitányságon, hogy eltűnt az élettársa.

A gyanúsított és az asszony öt kiskorú gyermeket neveltek a közös ingatlanban, akik közül a tizennégy éves fiúgyermek január 20-án az éjjeli órákban a nagynénjén keresztül kért segítséget a Segélyhívó Központtól, mert nem tudták felébreszteni az édesanyjukat. A kiérkező mentők már csak a nő halálát tudták megállapítani.

A gyanúsított hosszú ideje bejelentett munkahellyel és rendszeres jövedelemmel rendelkezik, saját nagykorú gyermekeiről és több kiskorú gyámoltjáról is napi rendszerességgel gondoskodik. A bíróság négy hónapra bűnügyi felügyeletbe helyezte a gyanúsítottat. A gyanúsított és védője tudomásul vették a végzést, az ügyész azonban a letartóztatás elrendeléséért fellebbezett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik