Belföld

Magyar Péter nekiment Tiborcz Istvánnak: Mi a titkod? Mi a célod?

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Magyar Péter legújabb Facebook-bejegyzésében Rogán Antalhoz és Tiborcz Istvánhoz szólt. A posztban Varga Judit egykori igazságügyi miniszter volt férje többek közt úgy szólt a propagandaminiszterhez:

Kedves Tóni, Miért hallgatsz, miért bújsz Havasi Berci mögé? Ennél sokkal tökösebb csávónak tűntél sokszor. Te vagy a kormányzati kommunikációs agytröszt mindenható ura, kisujjadban a kommunikáció csínja-bínja, miért bújsz el a választóid elől, miért nem tartasz évek óta sajtótájékoztatót? Esetleg félsz a kérdésektől?Miért nem mesélsz a Schadl Györggyel való “szakmai” kapcsolatodról meg sok más hasonló ügyről? Nincs időd rá? Épp egy új találmányon dolgozol?

Ezt követően Orbán Viktor miniszterelnök vejéhez, Tiborcz Istvánhoz intézett soraiban úgy fogalmazott:

Kedves István, Te egy igazán tehetséges ember vagy, 37 évesen 100 milliárdjaid vannak, szállodák tömkelege, bank, alapkezelők, rengeteg egykori értékes állami ingatlan, Waberer’s, a fél belgrádi irodapiac, még fel sem épült budapesti irodaházak (már előre kiadva állami cégeknek). És ugye ez csak ami már a neveden van. Milyen egyéb cégeket veszel át mostanában? Összesen mennyi állami hitelt vagy támogatást kaptál/vettél át a portfóliód összerakásához?

Magyar ezek után azt írta, sokan szeretnének inspirálódni Tiborcz „sikersztorijából”, így érdekelné, mi a titka, „hiszen oly sok magyar ember járt jó iskolákba, dolgozik rengeteget és valahogy nekik nem állnak össze ilyen szerencsésen a csillagok”.

Végül azt is kérdezte tőle, mi a célja. „Ha tíz év múlva még egy nullával több lesz a hosszú számsor végén, az már elég? Jártál mostanában borsodi falvakban, ahol a gyerekek néha télen is meleg ruha nélkül játszanak az udvaron?”, fogalmazott.

Magyar Péter múlt szombaton – miután exfelesége lemondott képviselői mandátumáról és visszavonult a közélettől – jelentette be, hogy megválik az állami társaságokban betöltött pozícióitól. Azóta több Facebook-bejegyzésben is nyíltan kritizálta a NER-t, a Partizánnak adott interjújában pedig azt mondta, szerinte Rogán Antalnak „mennie kell”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik