Belföld

Soha nem szabadulhat a hajléktalanokat brutálisan szétkaszaboló M. Szabolcs

police.hu
police.hu

Jogerősen tényleges életfogytig tartó fegyházra ítélte a Fővárosi Ítélőtábla M. Szabolcsot, aki két hajléktalant is kivégzett Salgótarjánban. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint az egyik emberölésben részt vevő élettársa, V. Szilvia két évvel enyhébb büntetést, nyolc évet kapott.

A pár a Bajcsy-Zsilinszky út környékén, az Öblösüveggyár mögötti részen található híd alatt élt hajléktalanként. Két és fél évvel ezelőtt csatlakozott hozzájuk, az egyik későbbi áldozat  Zs. J. M. is. A férfi szexuális kapcsolatot akart létesíteni V. Szilviával , ezért a nő élettársa ötször belé vágta a kést. Ezután V. Szilvia elvette a párjától a kést, és további két alkalommal megszúrta a férfit, aki perceken beül meghalt.

Police.hu

M. Szabolcs ezután felszólította az élettársát, hogy rejtse el a holttestet a közelben lévő szemétkupacban, s azt rongyokkal takarja le, melynek az asszony eleget is tett. Az elkövetők között az élettársi kapcsolat az eset után hamarosan megszakadt és a nő Németországba távozott.

2021. január 11-én M. Szabolcs  az egyik nőismerősével, O. G.-vel töltötte a nap nagy részét, akivel együtt italoztak. Az esti órákat a salgótarjáni buszpályaudvaron töltötték, ahonnan végül este fél tizenegy kerüli időben, a Plazma Center közelében található híd alatti részre mentek ittasan, hogy meghúzzák magukat éjszakára. Később azonban szóváltásba keveredtek, mert a nő sértő dolgokat mondott a férfi élettársáról, V. Szilviáról.

A férfi ököllel nekiesett, majd egy késsel tizenkétszer megszúrta őt, majd a kést a patakba dobta. A férfi az elhunyt nő mellett töltötte az éjszakát, majd távozott a helyszínről. Az elvérzett nő holttestét az időközben a városban keresésére indult férje fedezte fel.

A férfi tényleges életfogytiglant, az egyik gyilkosságban részt vevő exe 10 évet kapott elsőfokon. A volt élettársak és védőik elsődlegesen felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek. A táblabíróság két évet enyhített a nő büntetésén, a férfi viszont soha nem szabadulhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik