Belföld

Kubatov: Novák és Varga többet tett a magyarokért, mint a teljes baloldal a rendszerváltás után

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Novák Katalin és Varga Judit személyében olyan embereket ismertem meg, akik a nemzet szolgálata iránt elkötelezettek, a munkájukban kemények és alázatosak. Mindketten képesek voltak elmenni a falig (…), ha a magyar érdekek védelméről volt szó. A tisztesség és becsület most arra sarkallta őket, hogy bocsánatot kérjenek a hibájukért és lemondjanak a közéletben viselt tisztségeikről. Ez is azt bizonyítja, hogy a mi politikai közösségünkben (…) a tetteknek következményei vannak. Mindeközben a baloldalon még mindig az a Gyurcsány Ferenc fújja a passzátszelet, aki a saját állampolgáraira támadt 2006-ban.

– fogalmazott a Facebook-oldalán Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke, az FTC elnöke, ráerősítve Kocsis Máté frakcióvezető buzdítására, miszerint a kormánypártiaknak világossá kell tenniük ellenfeleiknek, hogy mi az a felelősségvállalás.

Kubatov ezt követően sem fukarkodott a dicsérettel:

Hiszem, hogy Novák Katalin és Varga Judit, a hibáik ellenére is többet tettek a hazánkért és a magyar emberekért az elmúlt években, mint a teljes magyar baloldal a rendszerváltás utáni történelemünkben.

Orbán Viktor viszont immáron 24 órája nem kommentálja a köztársasági elnök és a volt igazságügyi miniszter lemondását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik