Belföld

Kocsis Máté szerint „világossá kell tenniük” ellenfeleiknek, hogy mi az a felelősségvállalás

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádióban az ellenzéki politikusok felelősségvállalásáról beszélt az államfő lemondásához vezető pedofilügy kapcsán. A felelősségvállalás hiányával kapcsolatban Gyurcsány Ferencet, a „baloldali korrupciós botrányokat”, és az „erkölcsileg aggályos ügyekben érintett személyeket” említette meg a Magyar Nemzet cikke szerint.

Az ellenfeleinknek azt kell világossá tennünk, hogy amit az államfő és Varga Judit csinált, az a minimum, és azt hiszem, hogy erről a jövőben többet kell beszélnünk

– mondta sejtelmesen Kocsis. A Fidesz frakcióvezetője kitért arra is, hogy a Momentum, az MSZP, a DK és a Jobbik is alkotmányt módosítana, hogy közvetlenül lehessen megválasztani a köztársasági elnököt.

Kocsis helyesnek tartja, hogy az ellenzéki pártok jó része felvetette a közvetlen elnökválasztás gondolatát, ugyanakkor

Gyurcsánynak és az MSZP-nek nem lenne szabad felvetnie ilyen javaslatot, ugyanis amikor kormányon voltak, meg tudták volna valósítani az ilyen irányú terveiket.

Kocsis szerint az nem működik, hogy „amikor a baloldal van hatalmon, akkor ők választanak elnököt, amikor pedig mi, akkor válasszon a nép”.

A frakcióvezető a Kossuth Rádióban a pedofilbotrány közepette időszerűnek látta, hogy a gyermekvédelmi törvényről is beszéljen. Elmondta, hogy a kormánypártok idén tavasszal benyújtják a törvény második csomagját, amely „további szigorításokat tartalmaz a pedofil bűnelkövetők ellen”.

A gyermekvédelmi törvény tavaszi megszavazásakor ki fog derülni, hogy a baloldalnak a gyermekvédelem, vagy az elnök megbuktatása volt a fontosabb

– mondta Kocsis Máté.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik