Belföld

Leszállt Budapesten a Novák Katalint szállító honvédségi repülő

Novák Katalin Facebook-oldala
Novák Katalin Facebook-oldala

Szombaton 12 óra 45 perckor leszállt Budapesten a Honvédség HUAF122 jelű, 604-es lajstromjelű repülőgépe, az a gép, amivel Novák Katalin korábban Katarba utazhatott. A 444 azt írja, délután fél kettő magasságában három fekete autóból álló konvoj érkezett meg az elkordonozott Sándor-palotához.

Novák Katalin hivatalos látogatásra érkezett a Katari Államba csütörtökön, ahol a dohai vizes világbajnokság magyar sportolóival találkozott.

A köztársasági elnök egy pénteki MTI-hír szerint vasárnap Tamím bin Hamad ál-Száni sejkkel tárgyalt volna, azaz a korábbi tervekhez képest korábban, váratlanul érkezett haza már szombat kora délután.

Emlékeztetőül: múlt hét csütörtökön derült ki, hogy a köztársasági elnöki kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének, akit korábban azért ítéltek el, mert a pedofil bűncselekmények miatt elítélt igazgatónak segített, hogy a gyerekekre nyomást gyakorolva visszavonják a vádjaikat. Novák több tanácsadója távozott a posztjáról az elmúlt napokban, míg Orbán Viktor bejelentette, hogy alkotmánymódosítást kezdeményeznek, amellyel kizárják a lehetőségét, hogy kiskorúakkal szemben elkövetett bűncselekményekben bárki elnöki kegyelmet kapjon.

Pénteken több ezren követelték Budapesten a köztársasági elnök lemondását és Varga Judit volt igazságügyminiszter a közéletből való távozását, a demonstrációról készült videónkat itt nézhetik meg.

A kegyelmi ügy volt a téma a héten a Háromharmadban is, az e heti adást itt hallgathatja vagy nézheti meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik