Belföld

Összelomiztak 60 darab selejt tévét és 30 hűtőt, majd a több tonna veszélyes hulladékot vitték az új albérletükhöz is

Több mint három tonna illegális veszélyes hulladékot halmozott fel az albérletében egy férfi Bábolnán. Később azonban egy haverjukhoz költözött a lakótársával, ahová vitték magukkal a több tucat selejt tévét, hűtőt, s a többi lomot is. A Komáromi Járási Ügyészség jelentős mennyiségű veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt állítja bíróság elé a három férfit.

Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője lapunknak küldött közleményében azt írta, hogy két férfi 2022 júniusa előtt egy bábolnai albérletben lakott. Egyikük legalább 60 db kiselejtezett tévét és  legalább 30  kiselejtezett hűtőszekrényt halmozott fel az udvaron.

ugyeszseg.hu

A két férfi 2022 júniusában egy harmadik férfihez költözött, akinek a hozzájárulásával az épület melletti földterületre hordták három tonna lomot, s ott  jogtalanul elhelyezték. A rakodásban mindhárom férfi részt vett. A harmadik férfi ugyanerre a telekre pakolt le korábban olyan bontásból származó palatetőt és gumis palaborítást, ami azbesztet tartalmazott.

A három férfi által elhelyezett és felhalmozott tárgyak veszélyes hulladéknak minősülnek, ezek súlya legalább három tonna volt. Az önkormányzat dolgozói észlelték a jogellenes hulladékelhelyezést. Így aztán nem volt mit tenni, jöhetett az újabb pakolás és két elkövető elszállította a lomokat olyan telephelyekre, amelyek rendelkeztek hulladékgazdálkodási engedéllyel. Az ügyészség a büntetett előéletű férfire letöltendőt, a két büntetlen előéletű cimborájára pedig felfüggesztettet kért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik