Belföld

Gundel Takács Gábor válaszolt Donáth Anna felhívására: Ez így csak politikai kampány

Bruzák Noémi / MTI
Bruzák Noémi / MTI

Azután, hogy kiderült, Novák Katalin kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesének (aki bűntársa volt a gyermekotthon korábbi pedofil igazgatójának), Donáth Anna nyílt levelet intézett az államfő tanácsadóihoz, köztük Balog Zoltánhoz, Lackfi Jánoshoz, Gundel Takács Gáborhoz, Vizi E. Szilveszterhez és Szörényi Leventéhez. „Arra kérem önöket, hogy ne maradjanak csendben: álljanak ki önök is a pedofil bűnöző és bűntársa áldozataiért! Közéleti személyiségekként mindannyian felelősök vagyunk megszólalni ebben az ügyben” – üzente nekik a Momentum elnöke.

A Telex többeket megkeresett a megszólítottak közül, a legtöbben nem reagáltak, Gundel Takács azonban válaszolt a lap megkeresésére. A műsorvezető a kegyelmi döntéssel és saját szerepével kapcsolatban úgy fogalmazott: „Megvan a véleményem az ügyről, de mivel tanácsadó vagyok, ezt személyesen fogom elmondani a köztársasági elnök asszonynak. Az ő dolga, hogy a tanácsommal mit kezd.”

Gundel Takács nem vette jó néven, hogy a Momentum elnöke őt is megszólította, annál is inkább, mert erről a sajtóból értesült, személyes megkeresés nem érkezett hozzá Donáth Annától.

Nem tartom elegánsnak, hogy Donáth Anna többek között az én nevemmel próbál hangulatot gerjeszteni bármilyen ügyben anélkül, hogy engem megkérdezne, vagy megírná nekem a véleményét. Ha Donáth Anna valóban kíváncsi a véleményemre, és meg akar kérdezni, akkor el tudott volna érni. Ez így csak politikai kampány, nem valós megoldáskeresés

– fogalmazott a műsorvezető, hozzátéve, hogy Donáth Annának édesapja büntetőpere miatt tudnia kellene, hogy „egyrészt mennyire kényes és bonyolult egy ilyen ügy, másrészt milyen nehéz megélni, ha emiatt az embert a sajtóban politikai érdekből meghurcolják”. A műsorvezető azzal zárta a lapnak küldött válaszát, hogy szerinte  Donáth sem örülne annak, ha a tanácsadói a sajtón keresztül fejtenék ki a véleményüket egy-egy témában.

Kapcsolódó
Megszólalt az elnöki kegyelemben részesített K. Endre: Nem tudom, hogy mit mondanék, ha esetleg beszélnék velük
A 444 személyesen kereste fel a férfit, a párbeszédről videó is készült.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik