Belföld

Megszólalt az elnöki kegyelemben részesített K. Endre: Nem tudom, hogy mit mondanék, ha esetleg beszélnék velük

Az idő és a jóisten eldönti majd. Ennyit szerettem volna mondani

– mondta a 444-nek K. Endre arra a kérdésre, hogy mikor fog bővebben nyilatkozni az ügyéről. Ő volt a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának bűntársa, akit Novák Katalin köztársasági elnök tavaly elnöki kegyelemben részesített Ferenc pápa látogatása alkalmából.

A lap személyesen kereste fel a férfit, akinek korábban tudomása volt arról, hogy a bicskei gyermekotthon akkori igazgatója több gyereket molesztált az intézményben – K. Endre úgy próbált neki segíteni, hogy előre megírt egy hamis vallomást az egyik gyerek nevében, amit a pedofil igazgató jelenlétében akart aláíratni a gyerekkel. A korábbi igazgatóhelyettest végül 3 év 4 hónap börtönre ítélték, az államfő közbenjárására viszont mostanra szabad ember. A lap szeretett volna részleteket megtudni a kegyelmi ügyéről, ő viszont – bár azt kijelentette, hogy nem ő írta a kegyelmi kérvényt – azt ismételgette, hogy nem akar nyilatkozni.

Sajnálom, most nem tudok nyilatkozni. Eljön majd az idő (…) A megfelelő időben. Sajnos most nem nyilatkozom. Korainak tartom

– mondta.

Hasonlóan reagált azokra a kérdésekre is, melyek azt firtatták, mit csinál most, tervez-e visszatérni a pedagógus pályára, és igaz-e a kormánymédia információja arról, hogy amikor a kegyelmet kapta, már valójában otthon volt reintegrációs őrizetben. Végül arról is megkérdezték, hogy beszélne-e a történtek után a bicskei gyermekotthonban jogsértést elszenvedett fiatalokkal, és mit mondana nekik.

Nem tudom azt, hogy mit mondanék, ha esetleg beszélnék velük. De erről nem fogok nyilatkozni. Nem szeretnék nyilatkozni

– zárta le a kérdést K. Endre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik