Belföld

Bilincsben és vezetőszáron vittek el egy 38 éves orvost Algyőn – videó

police.hu
police.hu

Bilincsben vittek el a rendőrök egy 38 éves orvost Algyőn. Ezzel 23 orvosra nőtt az országos méretűvé duzzadt ortopéd cipős ügyben elfogott doktorok száma.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda most egy Csongrád-Csanád vármegyei cég ügyében vizsgálódik, amely gyógyászati segédeszközök gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. A nyomozás adatai szerint a kft. ügyvezetője egy olyan, anyagi függőségen alapuló, többszintes hálózatot működtetett a vállalkozását felhasználva, aminek az volt a célja, hogy minél több állami támogatást tudjanak visszaigényelni a NEAK-tól.

A rendőrök egy héttel ezelőtt tartottak kutatást egy ortopéd orvosnál Algyőn, aki kapcsolatba hozható az üggyel. Ennek során informatikai eszközökből nyert elektronikus adatokat, valamint mobiltelefont foglaltak le.

A gyanú szerint a 38 éves férfi többségében idősekről, fogyatékkal élőkről gondoskodó otthonok lakóinak szervezett rendeléseken egészségügyi állapotuktól függetlenül közel hatszáz gyógyászati segédeszközt – köztük kerekesszéket, gerincortézist, gyógycipőt – írt fel. A termékek után a gyártó cég több mint 19 millió forintot igényelt vissza.

– közölte közleményében a rendőrség.

Kapcsolódó
Újabb orvosokat fogtak el a cipős ügyben, ezzel 22-re nőtt a meggyanúsított doktorok száma
Plakáton hirdették az ingyenes ortopédiai vizsgálatokat, hogy minél több támogatáshoz jussanak. Videóval.

A most elfogott férfit a rendőrök bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással, személyes adattal visszaéléssel, hamis magánokirat felhasználásával és közfeladati helyzettel visszaéléssel gyanúsították meg. Jelenleg szabadlábon védekezik.

A most elfogott férfival együtt már  56 gyanúsítottja van az ügycsoportnak: 23 orvos, 18 cégvezető, 10 alkalmazott és 5 orvosi asszisztens. Jelenleg négyen vannak letartóztatásban, négyen bűnügyi felügyelet alatt, míg a többiek szabadlábon védekeznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik