Belföld

Enyhébb büntetést kapott a párját lemeztelenítő, és egy éjszakán át kínzó és vallató nagykőrösi férfi

police.hu
police.hu

Kilencről, hét év börtönre enyhítette a Fővárosi Ítélőtábla annak a nagykőrösi férfinek a büntetését, aki egy egész éjszakán át kínozta és kalapáccsal vallatta az élettársát. A táblabíróság az elkövető megbánása, pszichiátriai állapota, és az idő múlása miatt enyhített a büntetlen előéletű férfi büntetésén.

A nő már többször is elköltözött korábban az elkövetőtől. Legutoljára 2021 januárjában több hétre elutazott, majd onnan január 28-án visszatért az élettársához, aki az este során magukra zárta a lakásajtót és bántalmazni kezdte őt.

A férfi kalapáccsal ütötte és vallatta a nőt, hogy kivel csalta meg távolléte során, majd megfosztotta ruháitól, térdelő helyzetbe kényszerítette és egy kenyérvágó késsel test szerte erősen vérző vágásokat okozott neki.

Az asszony vallatását mintegy négy órán keresztül folytatta. Az elkövető az összességében életveszélyes sérülésekhez csak január 30-án kért orvosi segítséget. A nő még csak segítséget sem tudott kérni, mert az elkövető még a mobilját is elvette tőle.

A Budapest Környéki Törvényszék tavaly márciusban kilenc év börtönbüntetésre ítélte az elkövetőt. A táblabíróság azonban hét év börtönbüntetésre enyhítette a férfi büntetését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik