Belföld

Kilenc évet kapott a lemeztelenített párját egy éjszakán át kínzó és kalapáccsal vallató nagykőrösi férfi

police.hu
police.hu

Jogerősen is súlyos büntetésre számíthat az az 50 éves nagykőrösi férfi, aki egy egész éjszakán át kínozta és kalapáccsal vallatta az élettársát. A másodfokon eljáró Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség ugyanis arra tett indítványt, hogy a Fővárosi Ítélőtábla hagyja jóvá a férfi kilenc éves börtönbüntetését, amiből feltételesen sem szabadulhat.

A nő már többször is elköltözött korábban az elkövetőtől. Legutoljára 2021 januárjában több hétre elutazott, majd onnan január 28-án visszatért az élettársához, aki az este során magukra zárta a lakásajtót és bántalmazni kezdte őt.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint először egy kalapáccsal ütötte és vallatta, hogy kivel csalta meg távolléte során, majd megfosztotta ruháitól, térdelő helyzetbe kényszerítette és egy kenyérvágó késsel test szerte erősen vérző vágásokat okozott neki.

Az asszony vallatását mintegy négy órán keresztül folytatta. Az elkövető az összességében életveszélyes sérülésekhez csak január 30-án kért orvosi segítséget. A nő még csak segítséget sem tudott kérni, mert az elkövető még a mobilját is elvette tőle.

Az elsőfokú ítélet ellen a brutális fellépésű férfi és védője vitatva a személyi szabadság megsértése elkövetését, részfelmentésért és a büntetés enyhítéséért fellebbeztek. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a jogi indokolás kiegészítésével az elsőfokú ítéletnek a helyben hagyását kérte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik