Belföld

Felszólította a sajtót a Klebelsberg Központ, hogy hagyja abba a hergelést

Balogh Zoltán / MTI
Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke beszédet mond a Mészáros-csoport támogatásával 2020-ban létrejött High-Tech Suli program keretében szervezett szakmai konferencián Budapesten 2023. szeptember 28-án.
Balogh Zoltán / MTI
Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke beszédet mond a Mészáros-csoport támogatásával 2020-ban létrejött High-Tech Suli program keretében szervezett szakmai konferencián Budapesten 2023. szeptember 28-án.

Mivel nem lehet tagadni a pedagógusok béremelését, ezért az ellenzéki médiatartalom-szolgáltatók most álhírekhez, rosszindulatú sejtetésekhez folyamodnak

– vélekedett hétfő délután kiadott közleményében a központosított állami iskolákat fenntartó szervezet, a Klebelsberg Központ. Erre az értékelésre szerintük az ad okot, hogy a Népszava című lap hétfőn névtelenséget kérő forrását – egy iskolaigazgatót – idézve azt írta, nem tájékoztatták kellő mértékben az iskolaigazgatókat a pedagógus-béremeléssel kapcsolatban, és az előkészületekbe sem vontak be őket – az igazgatóknak csak a postás szerepe jutott.

A Klebelsberg Központ – a közlemény szerint – úgy ítélte meg, hogy a

    a cikk szokásos módon nélkülözi a konkrétumokat.

Ezzel szemben – mint állították – minden Tankerületi Központ arról nyilatkozott, hogy a fenntartásukban lévő iskolák vezetőit részletesen tájékoztatták a jogszabályi változásokról, valamint a béremeléssel kapcsolatos minden egyéb tudnivalóról, különös tekintettel azokra a szempontokra, amelyek meghatározták, hogy ki – mekkora összegű bért fog kapni.

Ezért feltételezzük a fenntartók nyilatkozatai alapján, hogy ez a hír nem valós

– írták.

A Klebelsberg Központ egyúttal arra biztatta a pedagógusokat, hogy amennyiben közülük bárkinek problémája, kérdése van a saját illetményével kapcsolatban, forduljon az iskolaigazgatóhoz, vagy keresse meg az iskoláját fenntartó Tankerületi Központot.

Határozottan visszautasítjuk ezt a hangulatkeltést, és megkérjük az érintett sajtómunkatársakat, hogy a hergelésükkel hagyjanak fel, hogy a pedagógusok zavartalanul végezhessék el feladataikat

– olvasható az iskolafenntartó központ közleményében, amelyben arra nem tértek ki, hogy jogi eszközökkel is fellépnek-e az általuk sérelmesnek ítélt újságcikk miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik