Belföld

„Szépen kérem önt, mint többgyerekes családanyát, tegyen érdemi nyilatkozatot” – Novák Katalinhoz fordult az egyik bicskei áldozat

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Novák Katalin Facebook-oldalán, egy poszt alatt szólalt meg a bicskei pedofilügy egyik áldozata – vette észre az rtl.hu.

A napokban derült ki, hogy Novák Katalin még tavaly adott kegyelmet a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettesének. Az intézmény igazgatója 2004 és 2016 között legalább tíz kiskorú fiút zaklatott, míg helyettese K. Endrét, kényszerítés miatt ítélték több mint 3 év börtönre, mert a volt igazgatóhelyettes megírt egy hamis vallomást is az egyik gyerek nevében, amit a pedofil igazgató jelenlétében akart aláíratni a gyerekkel.

Az egyik áldozat, Pop Mert Julián azt írta most Novák Katalinnak, hogy

Hallgatása a kegyelmi döntésről, az áldozatokban es a társadalomban bizonytalanságot eredményez.

A kommunikáció hiánya növelheti az érzést, hogy az áldozatok igazságtalanul elhanyagoltak és további kérdéseket vet fel az elnöki döntéssel kapcsolatban.

Szépen kérem önt, mint többgyerekes családanyát, egykori családügyi miniszter, tegyen érdemi nyilatkozatot! Az Ön gyermekeinek már nem kell találkoznia V. Jánossal, az egykori igazgatóval, gondoskodtunk róla. K. Endrével viszont lehetséges, pedig tettünk róla, hogy vele se találkozzanak gyerekek (jó pár évig), legalább is ne a munkájából fakadóan. Nagyon elszomorító, hogy ezt pont Ön, az elnöki hatalmának gyakorlásával tette újra lehetővé. Ilyen fokú döbbenetet még nem éreztem a bicskei ügyünkkel kapcsolatban, pedig aztán voltak kemény helyzetek.

Novák Katalin ezúttal sem indokolta döntését. A kegyelmi döntés azért derült ki, mert az igazgatóhelyettes a kegyelmi kérvénnyel párhuzamosan harmadfokon is megtámadta a börtönbüntetését. A Kúria eljárása még zajlott, amikor meghozták a kegyelmi ítéletet, így ez az áprilisi döntés bekerült a harmadfokú határozat szeptemberi szövegébe. A Kúria egyébként helybenhagyta az első és a másodfokon is kiszabott büntetést, tehát a pedofil igazgató helyettese jogerősen is kényszerítést követett el még úgy is, hogy a kiszabott büntetését nem kell letöltenie, és a kegyelem értelmében büntetett előélete sem lesz.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik