Belföld

444: Az Orbán család is képbe kerül annak a pedofil igazgatónak segítő férfi esetében, aki Novák Katalintól kegyelmet kapott

A napokban derült ki, hogy Novák Katalin még tavaly adott kegyelmet a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettesének. Az intézmény igazgatója 2004 és 2016 között legalább tíz kiskorú fiút zaklatott, míg helyettese K. Endrét, kényszerítés miatt ítélték több mint 3 év börtönre, mert a volt igazgatóhelyettes megírt egy hamis vallomást is az egyik gyerek nevében, amit a pedofil igazgató jelenlétében akart aláíratni a gyerekkel.

„Jánossal együtt elég nagy energiákkal próbálták bemosolyogni magukat a térség »kereszténykonzervatív« hatalmi világába, amolyan hivatásos jó emberek szerepkörben” – írta a 444-nek egy, a bicskei viszonyokat jól ismerő forrás.

Az említett gyermekotthon lakói rendszeres vendégek voltak a miniszterelnök falujában akkoriban épülgető Puskás Ferenc Akadémián. A 444.hu felidézi, hogy 2015-ben a gyermekotthonban birkózó edzések is kezdődtek, ebben a NIKÉ Sportegyesület volt a szakmai partner, az ő edzőik látogatták meg az otthont rendszeresen. A cikk szerint Tompos Márton, a Momentum politikusa Facebook bejegyzésében emlékeztet: ezt az egyesületet Orbán Viktor öccse, ifj. Orbán Győző hozta létre 2009-ben. Ő volt az egyesület tiszteletbeli elnöke akkor is, amikor Bicskén szerepet vállaltak. A NIKÉ aztán 2016-ban beolvadt a Honvédbe, ahol szintén Orbán Győző lett a birkózó szakosztály elnöke.

Novák Katalin ezúttal sem indokolta döntését. A kegyelmi döntés azért derült ki, mert az igazgatóhelyettes a kegyelmi kérvénnyel párhuzamosan harmadfokon is megtámadta a börtönbüntetését. A Kúria eljárása még zajlott, amikor meghozták a kegyelmi ítéletet, így ez az áprilisi döntés bekerült a harmadfokú határozat szeptemberi szövegébe. A Kúria egyébként helybenhagyta az első és a másodfokon is kiszabott büntetést, tehát a pedofil igazgató helyettese jogerősen is kényszerítést követett el még úgy is, hogy a kiszabott büntetését nem kell letöltenie, és a kegyelem értelmében büntetett előélete sem lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik