Belföld

Karácsony közös ellenzéki listát szeretne

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Karácsony Gergely tárgyalásra hívta a DK, az MSZP, a Momentum, a Párbeszéd és az LMP vezetőit egy lehetséges választási együttműködésről – tudta meg az ATV Híradó. A főpolgármester ugyanis egy közös ellenzéki listát szeretne Budapesten. (A 2022-es ellenzéki együttműködésben részt vevő pártok közül a Jobbik már bejelentette, hogy Brenner Koloman személyében saját főpolgármester-jelöltet állít.)

A találkozóról Bedő Dávid, a Momentum politikusa azt mondta, jó hangulatú volt, mert a célokban egyetérettek, egyedül az LMP lógott ki a sorból. „Az LMP számára még kérdés, hogy az ellenzék része-e, vagy inkább a másik csapatban fociznak” – fogalmazott Bedő. Mint ismert, az LMP az Orbán-kormány volt közlekedési államtitkárával, Vitézy Dáviddal tárgyal a jelöltségről, azonban hivatalosan még nem vállalta el azt.

Az ATV cikke szerint az LMP-t leszámítva egyetértés volt abban, hogy mind a 23 kerületben egy ellenzéki jelölt legyen a fideszes indulóval szemben. Ennek érdekében az ellenzéki pártok egyeztetéseit februárban befejezik, hogy márciusban már az előválasztásokra készüljenek azokban a kerületekben, ahol nem tudnak megállapodni a jelöltről. Karácsony korábban levelet írt a pártoknak az együttműködés sarokpontjairól és vitás kérdéseiről, erről itt számoltunk be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik